in

Bizar! Opnieuw fout bij toeslagenaffaire, ‘ongelofelijk valse start’ zegt staatssecretaris

ad75899668e8fc6c 640 bananen

Opnieuw zijn er fouten gemaakt in de toeslagenaffaire. Een groep ouders kreeg te horen dat ze niet automatisch gecompenseerd worden, terwijl ze daar wellicht wel recht op hebben.

Een dossier van een groep ouders die om compensatie vroegen wegens de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst, is door een onafhankelijke commissie beoordeeld op basis van verkeerde informatie.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen, D66) schrijft dat dinsdag aan de Tweede Kamer. Deze groep ouders kreeg hierdoor de mededeling dat ze niet automatisch gecompenseerd worden, terwijl ze daar wellicht wel recht op hebben.

Om hoeveel ouders het gaat, kan een woordvoerder van Financiën niet zeggen. Het gaat om gedupeerden in een specifieke fraudezaak met de naam Anker.

Een commissie van onafhankelijke deskundigen die advies geeft over compensatie in de toeslagenaffaire, heeft onjuiste informatie gekregen van de zogeheten Uitvoerings- en Herstelorganisatie Toeslagen (UHT).

Deze organisatie compenseert in opdracht van het ministerie van Financiën de ouders.

Van Huffelen noemt de …..

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e1d044435baf14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b7c2c7fd5914a 640 dokter

Vrije artsenkeuze staat op het spel: ‘Het ergste vind ik wel het stiekeme geritsel van de Jonge’

roundup

Bayer betaalt toch maar $ 10 miljard schikking voor kankerverwekkend glyfosaat (‘Roundup’) van Monsanto