in ,

Charlie Hebdo wordt gedrukt door de Rothschilds

16038034800 f13ef146aa Charlie Hebdo1

Hun vermogen wordt geschat op vele honderden miljarden tot ruim een biljoen euro, waarmee De Rothschild de rijkste familie ooit zou zijn. Quote sprak in Parijs met een telg uit dit roemruchte geslacht. Ze worden vaak gezien als een gewiekste bankiersclan die – als huisbankiers van overheden en adel, financiers van Europese oorlogen in drie afgelopen eeuwen – zijn belangen in de goud- en diamantindustrie zou misbruiken om politieke macht te vergaren en economische belangen te versterken.

De aanslag op het Franse satirische magazine Charlie Hebdo heeft veel losgemaakt. Het weekblad is ondergebracht bij de Franse krant Libération, die sinds kort in handen is van de familie De Rothschild.

Redacteuren van Charlie Hebdo hebben vrijdagochtend hun intrek genomen op de redactie van de krant. De volgende editie van het tijdschrift komt volgende week uit in een oplage van één miljoen, terwijl er normaal enkele tienduizenden exemplaren over de toonbank gaan.

“Er is behoorlijk wat discussie geweest over de overname door mijn oom Édouard baron de Rothschild,” zei Philippe baron de Rothschild. “Sommige familieleden wilden de aankoop blokkeren, omdat het medium ons een politieke kracht zou maken. Dat willen wij koste wat kost voorkomen. Wij hebben niets met politiek, of in elk geval niet naar buiten toe. Uiteindelijk zijn de critici in de familie overstemd. Die moeten zich nu bij de wens van de meerderheid neerleggen.”

Lees verder via NineForNews.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6322465061 ed9c139919 downgrade1

Fitch downgrades Russia’s credit rating to 1 notch over junk level

12030293485 3aeee20560 gas groningen1

Gaswinning Groningen decennialang onverantwoord, de politiek deed niets