in

China, India, Noord-Korea, Zuid-Korea, Israël en Turkije zijn allemaal op weg naar oorlog

55e7d1414a5ab10ff3d8992cc52036761d39c3e45658734d732d73dc94 640 oorlog

Alsof we in 2020 nog niet genoeg hadden, staan ​​we nu voor de mogelijkheid dat er verschillende regionale oorlogen uitbreken. China en India hadden allebei troepen in een betwist grensgebied gestort, en nu is er een incident geweest waarbij ze elkaar daadwerkelijk hebben vermoord. Op het Koreaanse schiereiland heeft Noord-Korea zojuist ‘een gezamenlijk verbindingsbureau’ opgeblazen dat het had gebruikt voor gesprekken met de Zuid-Koreaanse regering.

En in het Midden-Oosten waarschuwt Turkije voor ernstige gevolgen als Israël doorgaat met een plan om delen van Judea en Samaria te annexeren. Als er zelfs op een van deze vlampunten een grote regionale oorlog uitbreekt, zal dat een nieuwe vernietigende slag zijn voor een wereldeconomie die al implodeert, en de kans is groot dat de VS en andere grote westerse mogendheden bij het conflict worden betrokken.

Op dit moment zijn de meeste Amerikanen gefocust op onze interne problemen en besteden ze dus heel weinig aandacht aan de groeiende crisis op de grens tussen China en India.

Beide naties hadden aanzienlijke troepen troepen naar een lang betwist gebied van de grens gestuurd, en een bijeenkomst die de spanningen moest onschadelijk maken, heeft er in feite toe geleid dat  soldaten elkaar hebben vermoord …

Chinese staatsmedia beschreven het incident op maandagavond in de vallei van de Galwan-rivier, waar beide landen de afgelopen weken troepen hebben ingezet als “de ernstigste botsing tussen Chinese en Indiase soldaten tot nu toe”, die de slachtoffers bevestigde, maar geen verdere details over hen gaf. Bronnen van de Indiase regering die op voorwaarde van anonimiteit spraken, vertelden  The Times of India  dat 20 Indiase legerpersoneel tijdens de gevechten waren omgekomen.

Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst zijn 35 Chinese troepen omgekomen, waaronder een hoge officier, een bron die bekend is met die beoordeling, vertelt US News. Het incident vond plaats tijdens een bijeenkomst in het bergachtige gebied tussen de twee partijen – die beiden hadden afgesproken om te ontwapenen – om te bepalen hoe de twee legers hun aanwezigheid veilig uit het gebied zouden terugtrekken.

Dit is de allereerste keer in decennia dat Chinese en Indiase troepen elkaar hebben gedood en blijkbaar was er  heel weinig geschoten …

De ontmoeting werd gespannen en leidde tot een fysieke confrontatie tussen de troepen. Volgens de beoordeling waren alle slachtoffers het gevolg van het gebruik van stokken en messen en van vallen van de steile topografie, zegt de bron.

Dat klinkt als een scène uit een overdreven bloederige Hollywood-oorlogsfilm, maar naar verluidt is dit echt gebeurd.

Hopelijk kunnen de leiders van de twee landen de spanningen een tijdje afkoelen, maar de Chinezen hebben een zeer lange geschiedenis van zeer bittere grensgeschillen met hun buren, en China zal ongetwijfeld pogingen blijven doen om de soevereiniteit over dit gebied uit te oefenen .

Ondertussen zijn de spanningen op het Koreaanse schiereiland gestegen tot een niveau dat we in vele, vele jaren niet hebben gezien. Dinsdag heeft Noord-Korea een gebouw opgeblazen  dat was gebruikt voor onderhandelingen met Zuid-Korea …

Noord-Korea heeft een gezamenlijk verbindingsbureau opgezet dat gebruikt wordt voor gesprekken tussen zichzelf en Zuid-Korea, het laatste teken dat de banden tussen de twee oude tegenstanders snel verslechteren.

De Noord-Koreaanse staatsmedia meldden dat het vier verdiepingen tellende gebouw, dat zich in de stad Kaesong bevindt, net ten noorden van de gedemilitariseerde zone die de twee Korea’s van elkaar scheidt, om 14:50 uur lokale tijd volledig werd vernietigd door een “geweldige explosie”.

Dat is zeker een manier om een ​​statement te maken.

En dit komt slechts enkele dagen nadat de zus van Kim Jong Un, Kim Yo Jong, een zeer onheilspellende waarschuwing had afgegeven …..

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geert Wilders vs Rutte: ”Het is oneerlijk naar die Nederlander!” ★ 750 miljoen EU

52e7d1404c51ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784b71277bd2914c 640 waanzin

Corona noodwet moeten we niet willen! Torenhoge boetes, gevangenisstraf, inbreuk huisrecht en parlement buitenspel gezet