in ,

China neemt stukje bij beetje de wereld over: Nu de haven van Mombasa(Kenia) over door een onbetaalde enorme lening

china 1545914967
karl-ferdinand / Pixabay

zal waarschijnlijk de Mombasa-haven in Kenia overnemen als Kenya Railways Corporation in gebreke blijft bij de betaling van een lening van Exim Bank of China. Kenia gebruikte de haven van Mombasa om de lening te verkrijgen die was verkregen van de Chinese bank om de bouw van de standaard spoorbreedte (SGR) te financieren.

Uit een gelekt auditrapport blijkt dat de regering bij de ondertekening van de overeenkomst met China afstand heeft gedaan van soevereine immuniteit tegen de eigendommen van de haven in Kenia, waardoor de havenautoriteit van Kenia aan executie is blootgesteld door China Exim Bank.

In het rapport staat: “De overeenkomst voor betalingsregelingen betekent inhoudelijk dat de inkomsten van de Autoriteit worden gebruikt om de regering van Kenia's schuld aan de Chinese Exim-bank te betalen als de minimumvolumes voor [rail] zendingen niet zijn bereikt”, schreef accountant FT Kimani.

“De Chinese Exim-bank zou een principe worden ten opzichte van KPA als KRC tekortschiet in zijn verplichtingen, meldt African Stand en All Africa nieuws.” In een interview met Keniaanse media, verklaarde KPA-directeur Daniel Manduku zijn vertrouwen dat de contractbepalingen geen problemen zouden veroorzaken. ” Er is geen risico om de poort te verliezen. In feite zullen we deze lening van tevoren betalen, “zei hij.

“We kunnen zelfs een nieuwe lening aangaan om het op tijd te betalen.”

KRC accepteerde de lening van meerdere miljarden dollars om de standaardsnelweg van Mombasa-Nairobi (SGR) te bouwen, met constructiediensten van China Roads en Bridges Corporation (CRBC), een divisie van het Chinese conglomeraat Construction Construction Company ( CCCC). De SGR, ook bekend als de Madaraka Express, is een door diesel aangedreven passagiers- en vrachtspoorlijn die Nairobi en Mombasa verbindt.

De constructie werd geplaagd door kostenoverschrijdingen en externe waarnemers hebben vraagtekens geplaatst bij de economische levensvatbaarheid ervan. 80 procent van het project werd gefinancierd door China.

SGR rapporteerde een bijna Sh (verlies van 10 miljard) verlies van 10 miljard in het eerste jaar van activiteiten. Volgens de huidige schattingen genereert KPA Sh50 miljard per maand of Sh600 miljard per jaar aan inkomsten.

In december 2017 verloor de Sri Lankaanse regering haar Hambantota-haven aan China voor een huurperiode van 99 jaar na het niet tonen van commitment bij de betaling van miljarden dollars aan leningen. In september 2018 verloor Zambia Kenneth Kaunda International Airport aan China over schuldaflossing.

Lees verder bij de bron: uniindia.com

Zo ziet u: China is bezig stukje bij beetje landen “over te nemen” via enorme leningen, waarvan al vast staat dat deze nooit te betalen zijn.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
solar 1545914491

Zonnepanelen, een tikkende tijdbom die hoe dan ook af zal gaan

corrupt 1545944004

Politie lekte jarenlang persoonsgegevens winkeldieven naar bedrijf van ex-politieagent