in , ,

Coronanoodwet aangepast: geen controle in woningen, corona-app uitdrukkelijk vrijwillig

De bekritiseerde corona-noodwet blijkt flink te zijn aangepast. Het heeft de naar de Tweede Kamer gestuurd, maar handhaving in woningen van burgers is eruit gesloopt.

De wet kwam onder vuur te liggen, omdat het de mogelijk zou maken ook in huizen te controleren of er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dat is geschrapt.

Alleen als iemand gastouder is, mag dat. ,,Vanwege het fundamentele belang van het huisrecht zoals verankerd in onder meer artikel 10 van de Grondwet 19 en de beperkte maatschappelijke behoefte om dit recht in het belang van de bestrijding van de epidemie te beperken, heeft de regering ervoor gekozen om woningen van de reikwijdte van de voorgestelde maatregelen uit te zonderen’’, staat er officieel.

De aanpassingen volgden op koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. Hierdoor is, zeggen Haagse bronnen, een ‘uitgeklede’ wet overgebleven.

De corona-app is namelijk ook geen onderdeel meer van de wet. Het kabinet wil wel dat die app, een uitdrukkelijk vrijwillige overigens, er komt. Maar om deze via ….

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Die hele wet is onnodig. Dat is alleen om van ons, de bevolking, slaven en gevangen te maken, zodat de Haagse satanisten kunnen doen wat ze willen.

Donald Trump ‘kreeg’ zijn Melania via Jeffrey Epstein

Global cooling: Record aan zomerkou in Nederland