in , ,

Coronanoodwet aangepast: geen controle in woningen, corona-app uitdrukkelijk vrijwillig

Corona outbreak Janet Ossebaard scr

De bekritiseerde corona-noodwet blijkt flink te zijn aangepast. Het kabinet heeft de wet naar de Tweede Kamer gestuurd, maar handhaving in woningen van burgers is eruit gesloopt.

De wet kwam onder vuur te liggen, omdat het de politie mogelijk zou maken ook in huizen te controleren of er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dat is geschrapt.

Alleen als iemand gastouder is, mag dat. ,,Vanwege het fundamentele belang van het huisrecht zoals verankerd in onder meer artikel 10 van de Grondwet 19 en de beperkte maatschappelijke behoefte om dit recht in het belang van de bestrijding van de epidemie te beperken, heeft de regering ervoor gekozen om woningen van de reikwijdte van de voorgestelde maatregelen uit te zonderen’’, staat er officieel.

De aanpassingen volgden op koortsachtig overleg achter de schermen tussen coalitiepartijen. Hierdoor is, zeggen Haagse bronnen, een ‘uitgeklede’ wet overgebleven.

De corona-app is namelijk ook geen onderdeel meer van de wet. Het kabinet wil wel dat die app, een uitdrukkelijk vrijwillige overigens, er komt. Maar om deze via ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
epstein pedo ring

Donald Trump ‘kreeg’ zijn Melania via Jeffrey Epstein

57e9d04a4950ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784d732b7bdc9f4b 640 koud

Global cooling: Record aan zomerkou in Nederland