in , ,

CPB: meer vrijheid geven in bijstand heeft geen negatief effect

De afgelopen jaren is het bijstandsbeleid strenger geworden. Het constateert nu: wie meer vrijheid krijgt, vindt net zo snel een nieuwe baan.

Als mensen in de meer vrijheid krijgen, vinden zij net zo snel een nieuwe baan als nu, onder de sollicitatie- en reïntegratieplicht.

Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) donderdag op basis van zes gemeentelijke experimenten met de bijstandsregels.

Die conclusie is opvallend, omdat verplichtingen juist belangrijker zijn geworden in het landelijke bijstandsbeleid van de afgelopen tien jaar. Wie in de bijstand zit, moet genoeg actie ondernemen om te solliciteren en reïntegreren. Anders kan de gemeente voor straf de verlagen.

Drie jaar geleden kregen zes gemeenten toestemming van staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken, ) om te experimenteren met alternatieve bijstandsregels. Ze mochten een deel van hun werklozen in de bijstand meer laten verdienen bovenop hun uitkering.

Anderen kregen extra begeleiding. Een derde groep kreeg meer vrijheid: hun sollicitatie- en reïntegratieplicht werden geschrapt……

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Downplayen is begonnen: Het coronavirus hebben zonder dat je er iets van merkt, dat gebeurt veel vaker dan gedacht

Nu ook bij IKEA Duitsland in de Corona-aanbieding: “Allahu Akbar”