in , ,

Daar gaan we weer: Gemeentelijke lasten stijgen dit jaar fors, vooral afvalstoffenheffing

fvd komt met video die laat zien

De afvalstoffenheffing en andere gemeentelijke lasten zullen dit jaar opnieuw flink stijgen. Vorig jaar stegen de lasten ook al fors. Een gemiddelde huurder in een van de veertig grootste gemeenten betaalt dit jaar 363 , een gemiddelde huiseigenaar 734 euro.

Dat concludeert het Centrum voor Onderzoek van de van de Lagere Overheden (COELO) op basis van onderzoek naar de belastingen in de veertig grootste gemeenten.

Eind vorig jaar verwachtte belangenvereniging Eigen Huis al dat de woonlasten omhoog zouden gaan. RTL Z bracht dat toen in kaart.

Huurders gaan ruim 5 procent meer woonlasten betalen dan vorig jaar, huizenbezitters ruim 4 procent. De onderzoekers hebben telkens gekeken naar huishoudens met meerdere bewoners.

Gemeenten rekenen bijna 6 procent meer dan vorig jaar voor het verzamelen en verwerken van afval. Dat komt vooral omdat de de afvalstoffenbelasting vorig jaar al sterk verhoogde.

Veel gemeenten betaalden de kosten hiervan …

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2020 01 14 om 21.19.11

’Nieuwe video toont dat twee raketten vliegtuig Iran raakten’

afrika vluchtelingen asielzoekers ceuta

Nederland subsidieert 8.000 euro per asielzoeker voor terugkeerprojecten als: ontspanning, empowerment en beautyspecialist