in , ,

Dacht het niet: Partij Denk is tegen verplichte integratie

12322368535 88aef1f9ef hoofddoek

De nieuwe politieke partij vindt dat nieuwkomers niet hoeven te integreren en wil geen afstand nemen van de persbreidel in Turkije. De beweging van Kamerleden Kuzu en Öztürk is daarmee in elk geval origineel in het Nederlands politieke landschap.

Ambitie is er genoeg bij de jonge partij Denk. Gisteren opende de organisatie officieel haar partijkantoor. Een groot, modern gebouw in hartje Rotterdam. „De verrechtsing en verharding is begonnen in Rotterdam en zal in Rotterdam een halt worden toegeroepen”, zegt de strijdlustige partijvoorzitter Öztürk bij de opening.

Öztürk belooft dat Denk vanaf nu aan elke verkiezing meedoet. Ook aan de provinciale, de Europese en de gemeenteraadsverkiezingen.

De aanwezige aanhang, iets meer dan veertig mensen, blijkt ook ambitieus. „We voelen ons niet vertegenwoordigd”, zegt de 'driekwart Turkse' ondernemer Ulu op de vraag waarom hij voor deze partij kiest.

Een enkeling van de aanwezigen is autochtoon. Een van hen is huisman Edwin Tepper (38), die teleurgesteld is in zijn vorige partij: . De partij, die inmiddels 1300 leden heeft, is tegen gedwongen integratie. Nieuwkomers moeten gewoon worden geaccepteerd, vindt Denk.

Lees verder bij de Bron: Telegraaf.nl

Photo by Ministerie van Buitenlandse Zaken cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
e034b20b2df61c3e81584d04ee44408be273e7dd1fb5164692f5 640 bank

Banken rekenen extreem lage rente niet door bij rood staan en verlagen spaarrente

school 700x352

Ziek: Scholieren in Nederland juichen vanwege aanslagen Brussel