in , , ,

De Snoopy-maanmodule uit 1969 van Apollo 10 missie is mogelijk gevonden

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De beroemde maanmodule van de Apollo 10-missie wordt verondersteld te zijn gevonden – 50 jaar nadat deze in de ruimte was vrijgegeven. Met de naam Snoopy naar de cartoonhond, werd aangenomen dat de vier meter brede module voor altijd verloren was na de missie van 1969.

Het werd gebruikt als een testrun voor de Apollo 11 maanlanding, die plaatsvond twee maanden na Apollo 10, in juli 1969.

Twee van de drie astronauten werden erin overgebracht, bereikten een hoogte van 50.000 voet boven het oppervlak van de maan, voordat ze teruggingen naar de commandomodule. Na het voltooien van de aanmeermanoeuvre, werd Snoopy afgeschoten in 900 miljoen kilometer aan ruimte.

Nick Howes, een collega bij de Royal Astronomical Society, zei dat hij “voor 98% overtuigd” was dat hij en zijn team het gevonden hebben.

Maar totdat iemand gaat en het terughaalt “kunnen we niet 100% zeker zijn”.

Meneer Howes begon in 2011 met het zoeken naar de module en berekende dat de kans om hem te vinden 235 miljoen was. Hij en een team van astronomen analyseerden terabytes aan radargegevens en ontdekten vorig jaar wat zij geloven dat Snoopy is. “Totdat iemand er echt dichtbij komt en een gedetailleerd radarprofiel krijgt, weten we het niet zeker”, zei Howes.

“Het is de enige die daarboven is gevlogen die overblijft. Het Apollo-programma was de grootste technische prestatie in de van de mensheid.

Iedereen van een bepaalde leeftijd zal precies weten wat ze aan het doen waren op 20 juli 1969. Het is het Kennedy-moment.

Als een stukje geschiedenis, een moment in de geschiedenis, dit is een uniek artefact.”

Toen hij op het Science-festival in Cheltenham sprak, zei Howes dat iemand zoals -oprichter de ideale kandidaat zou zijn om Snoopy terug te brengen.

Lees verder bij de bron: Sky News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Was redding bengelende peuter door Franse illegalen een vooropgezet spel?

Ollongren meldde dat kosten ICT-projecten gedaald waren, blijkt ook weer nepnieuws