in ,

Democratie volgens EU: Europese waarnemers noemen verkiezingen VS ‘goed verzorgd’

babel parlement

Volgens de waarnemers droegen de regelingen voor vroegtijdig stemmen en poststemmen bij aan de hoge opkomst van kiezers, ondanks de ‘uitdagingen’ die werden opgeworpen door de coronapandemie.

De OVSE stelde woensdag dat president Trump het vertrouwen in de democratie ondermijnt door te zeggen dat er is gefraudeerd bij de verkiezingen.

“Ongefundeerde beweringen over systematische tekortkomingen, nota bene door de zittende president, ook op verkiezingsavond, schaden het publieke vertrouwen in democratische instituties”, aldus de Duitse parlementariër Michael Link, die namens de OVSE de verkiezingen in de VS monitort.

De aangekondigde rechtsgang van Trump en zijn campagneteam en zijn ongefundeerde claims over verkiezingsfraude veroorzaakten verwarring bij kiezers en stemfunctionarissen, aldus de OVSE.

Ondanks de kritiek van Trump op poststemmen, is het aantal gerapporteerde gevallen van dergelijke verkiezingsfraude volgens de waarnemers ‘verwaarloosbaar’.

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2020 11 05 om 20.18.15

De beelden: Opgefokte scholier mishandelt PowNed-cameraman

Schermafbeelding 2020 11 05 om 20.07.47

Even terug in de tijd.. Griep of Corona? De krantenkoppen zijn exact hetzelfde!