in

Detentiecentrum Rotterdam laat uitgeprocedeerden los rond lopen, personeel wordt in elkaar geslagen

susannp4 / Pixabay

Wat begrijp je dan niet aan het woord D E T E N T I E C E N T R U M ?

Het is in ieder geval geen Center Parcs.

RTV-Rijnmond:

De directie van het Detentiecentrum Rotterdam doet aangifte tegen de groep vreemdelingen die afgelopen weekend het personeel belaagde en spullen vernielde. Daarbij zijn ook medewerkers gewond geraakt.

Aangifte, met welk doel ? Om ze hier weer in een gerechtelijke procedure te krijgen ? Ze zitten daar om uitgezet te worden. En als dat een beetje vlot zou gebeuren, bijvoorbeeld dezelfde dag dat beslist is dat ze niet mogen blijven, dan zou je personeel nog ongeschonden zijn.

Omdat ze uitgezet gaan worden en ze het daar vaak niet mee eens zijn, gedragen ze zich nog wel eens agressief, zegt directeur Pellemans.

Juist. En dan laat je ze dus los rond lopen ?

Pellemans legt uit dat de vreemdelingen in het centrum niet in cellen worden vastgehouden. Ze trekken met elkaar op. Dus als er ruzie ontstaat, krijgt iemand al snel bijval en heb je een opstootje te pakken, zegt de directeur.

“Wat er ook gebeurt, van mijn personeel blijf je af.” En dus zijn de relschoppers gescheiden van de rest en met gepast geweld naar isolatiecellen gebracht van naburige inrichtingen. De dertig isolatiecellen van het detentiecentrum zaten op dat moment vol.

Er is dus te weinig capaciteit, en ondertussen worden er in het hele land gevangenissen gesloten die prima geschikt zouden zijn om uitgeprocedeerden in op te sluiten.

Dit land, dit land …

Lees verder bij de bron: fenixx.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Gelekte stukken: in 2 jaar tijd 36 baby’s gestorven door het veelgebruikte Infanrix vaccin

Sylvana Simons ziet een verband: illegalen en criminaliteit gaan hand in hand