in , , ,

Document geeft Rusland gelijk: NAVO beloofde in 1990 geen verdere uitbreiding naar het oosten

Tegen de achtergrond van de actuele Oekraïne-crisis bedrijven veel westelijke media en politici geschiedenisvervalsing: ze loochenen dat de NAVO en de VS de laatste Sovjet-secretaris-generaal Michael Gorbatsjov in het kader van de 2+4-gesprekken in 1990 toegezegd hebben dat de NAVO in het geval van een Duitse hereniging niet via het DDR-territorium naar het oosten zou oprukken.

Nu echte ris in het Britse nationale archief een document opgedoken dat exact dit bevestigt.

“We hebben duidelijk gemaakt dat we de NAVO niet over de Elbe uitbreiden”, schreef de Duitse diplomaat Jürgen Chroborg over een ontmoeting tussen de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland in maart 1991.

Dit document bevestigt de Russische zienswijze over d euitbreiding naar het oosten van het westelijke militaire bondgenootschap, die de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, in de afgelopen weken de ene na de andere keer bevestigd heeft.

De nu opgedoken notitie uit het Britse nationale archief ondersteunt het Russische standpunt dat het Westen met de uitbreiding van de NAVO naar het oosten toezeggingen uit 1990 zou hebben geschonden.

Het eerder als “geheim” geclassificeerde document werd ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

Geef een antwoord

The Great Reset: World Economic Forum onthult wereldwijde ‘digitale identiteit’

CDC & Pfizer geven waarschuwing af: “IEDEREEN loopt risico op bloedstolsels”