in , ,

Documentaire over de voedingsindustrie: Fed Up

9447830357 8f1424b64c Fed Up
Een documentaire die ik je aan wil raden, want in deze documentaire maakt men bekend wat de voedingsindustrie al krampachtig 30 jaar verborgen probeert te houden.Als je tegenwoordig gezond wilt eten, zul je tegen de stroom in moeten zwemmen. Toch kwamen in deze documentaire gevallen voor, waarbij mensen na 1 week gezond leven gigantische resultaten behaalden. Zo konden sommige mensen hun medicijnen aan de kant schuiven. De makers van deze documentaire raden aan om eens 10 dagen lang suiker en bewerkte voeding te laten staan.

Al tientallen jaren wordt ons het sprookje verteld dat aankomen in gewicht een kwestie is van een verkeerde energiebalans. Het zou simpel een kwestie zijn van calorieën tellen. Als er meer calorieën in gaan dan eruit, dan word je dik. Minder eten en meer sporten wordt ons wijsgemaakt. In deze documentaire gaan kinderen dit ook daadwerkelijk doen. Wat blijkt: kinderen worden op dit regime juist dikker en niet dunner. Daarbij komt dat er steeds meer baby's zijn met overgewicht en die kun je niet eens laten sporten.

Aankomen blijkt volgens de nieuwste inzichten ook hormoon gerelateerd. Met name insuline kan erg hongerig maken. Bewerkte voeding met veel suiker zorgt voor een piek en daling in de aanmaak van insuline, met een onbedwingbaar hongergevoel als gevolg. De voedingsindustrie heeft dit mechanisme feilloos in kaart gebracht en gaat hier moedwillig mee door omdat verdienen voorop staat.

Vele initiatieven zijn er de afgelopen tientallen jaren ontstaan om het westen gezonder te krijgen. De voedingsindustrie houdt deze nauwlettend in de gaten en biedt hen hulp aan. Op sluwe wijze proberen ze dan de aandacht af te leiden van E-nummers, suiker en calorieën naar programma's om meer te sporten. Michelle wilde aanvankelijk de voedingsindustrie aanpakken, maar na hulp vanuit deze zijn ze begonnen met gesponsorde programma's om kinderen meer te laten bewegen.

Het probleem is alleen, dat suiker 8 keer meer verslavend is dan cocaïne en dat meer bewegen de hardnekkige suikerverslaving laat bestaan. Er is geprobeerd om de maximaal aanvaardbare hoeveelheid suiker per dag in procenten op het etiket vermeld te krijgen. De industrie heeft hier jammer genoeg een stokje voor gestoken door te chanteren met donaties. De limiet is toen opgeheven, waardoor de medeplichtig is aan de huidige problematiek rondom overgewicht.

Het blijkt dat het Amerikaanse voedingscentrum is opgericht door landbouwers, zodat ze hun producten op die manier kunnen promoten. De overheid subsidieert op deze manier overgewicht, terwijl ze aan de andere kant ertegen strijden. Een ernstig exces is dat in Amerika de pizza inmiddels is uitgeroepen tot een groente, vanwege de tomatensaus. Kinderen kennen alle merken van fastfoodketens, maar geen botanische namen van planten.

Het blijkt dat vele zorgverzekeraars aandelen in fastfoodketens hebben om zo hun doelgroep te creëren. Er zijn vele financiële belangen, waardoor er geen gezamenlijke actieplannen worden gemaakt. Er wordt veel geld verdiend aan zieke mensen. Vele kinderen hebben ziekten die normaal pas op hogere leeftijd voorkomen.

Een benzinepomp is geen benzinepomp meer, maar een snoepwinkel die ook nog benzine verkoopt. In Amerika stellen artsen met financiële belangen, dat het niet uitmaakt of je je dagelijkse 2 liter vocht nu uit water of uit frisdrank haalt. Deze financiële belangen maken dat we tegen elkaar in werken. Toen de overheid de voedingsindustrie wilde aanpakken, heeft de industrie de light-producten bedacht. Die zouden gezonder zijn. Maar na jaren bleek, dat ze het vet eruit haalden en vervingen door suiker. Deze producten zonder vet en vezels verzadigden niet, waardoor mensen nog meer gingen eten en nog dikker werden en op nog lagere leeftijd diabetes kregen. Zo is de voedingsindustrie ons telkens te slim af. Toen men probeerde om McDonalds aan te pakken, is dit bedrijf begonnen met het stichten van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hierdoor werd de discussie gestaakt en konden ze doorgaan met het verkopen van Happy Meals. De verkoopcijfers van Happy Meals zijn enorm gestegen dankzij hun slimme kindermarketing, waarbij goedkope cadeaus werden gegeven. Er is nog altijd geen verbod op kindermarketing dankzij de macht van de lobbyisten.

Vorige week zond NPO 3 de documentaire Fed Up uit. In deze docu wordt bekendgemaakt wat de voedingsindustrie al krampachtig 30 jaar verborgen probeert te houden. Vandaag deel ik de belangrijkste inzichten uit deze ruim 90 minuten durende documentaire.
Het is geweldig dat dit soort documentaires nu wereldwijd op de landelijke wordt uitgezonden. Zo verspreiden we de kennis over hoe we gemanipuleerd worden om meer ziekmakende producten te eten. Hoe vaker deze kennis wordt gedeeld, hoe minder we bewerkte voeding zullen kopen. Het aandeel onbewerkte voedingsmiddelen zal dan steeds meer stijgen. Gezonder eten is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe. Veel mensen zijn verleerd om puur natuur te koken, vanwege het gemak van een zakje of pakje. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen de weg naar de traditionele keuken weer terug weten te vinden. Ik ben blij dat ik hieraan een steentje mag bijdragen.

Als je de documentaire ‘Fed Up' zelf wil gaan zien dan kan dat hier tot 9 juni. Daarna wordt de documentaire verwijderd.

http://www.npo.nl/3doc/26-05-2016/KN_1681183

Lees verder via de Bron: Silvia's Boinnk!!!

Photo by Dave Haygarth cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5088196294 4ddd90ff28 EU

EU: Immer Meer Belasting!

awaken e1465057387383

Awaken!! – David Icke komt naar Nederland!