in

Door demonstranten doodgeschoten bewaker bewijst: het gaat helemaal niet om racisme

2020 1576317310

Sinds de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd – vermoedelijk door politiegeweld – bevinden de zich in een op een burgeroorlog lijkende toestand. Protesten, plundering van winkels, geweld van alle kanten.

Linksextremisten proberen uit de emotionele zaak kapitaal te slaan, ze definiëren in welk verband de gebeurtenis moet worden gezien en in de sociale netwerken wordt met agressieve campagnes druk op gebruikers en ondernemingen uitgeoefend: Oh wee diegene die hier niet aan meedoet!

In de mainstream media is in dit verband de anders zo beklaagde “instrumentalisering van slachtoffers” geen thema. Ook hier is weer sprake van een ideologische slachtofferhiërarchie.

Veel minder aandacht dan de dood van de crimineel George Floyd kreeg het feit dat op 29 mei te midden van een “Black Lives Matter”-protest een bewaker van de rechtbank in Oakland werd doodgeschoten.

De 53-jarige Patrick Underwood overleed aan zijn verwondingen. Patrick Underwood was zelf een zwarte, stond echter in zijn functie als veiligheidsambtenaar model voor de “”, waartegen zich de woede van de demonstranten richt.

Als je kritisch kijkt, wordt echter duidelijk: het gaat helemaal niet in de eerste plaats om “”, dat is alleen maar een morele smoes. Ook al voor de moord in Oakland was het de vraag wat het plunderen van winkels met de eigenlijke morele doelen van de protesten te maken heeft.

Dit fenomeen is niet nieuw. Al tijdens de onlusten in ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
27219797306 7358f3f444 trump

Soros schepte nog in januari op: ‘Ontwrichting economie betekent einde Trump’

53e0dc434854ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547848712b7fd7904e 640 social distance

Onderling 1,5 meter afstand per 1 juli verankerd in speciale coronawet, anders een boete