in , , ,

Economie draait op volle kracht, beste kabinet ooit en toch zijn het aantal huishoudens met laag inkomen gestegen

armoede 1542376782
anaterate / Pixabay

Het aantal huishoudens met een laag inkomen is vorig jaar gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt dat voor een groot deel door de toestroom van Syrische vluchtelingen. Daarnaast zaten meer Nederlanders lange tijd in de .

In totaal 599.000 huishoudens moesten in 2017 rondkomen van een laag inkomen, 27.000 meer dan in het voorgaande jaar. Het aandeel huishoudens dat al meer dan vier jaar onder de lage-inkomensgrens verdient, is de afgelopen jaren ook toegenomen tot 8,2 procent.

Ruim een derde van die toename komt op het conto van vluchtelingen die sinds 2015 een verblijfsvergunning hebben gekregen. Zij zijn vaak afhankelijk van bijstandsuitkering, waardoor hun inkomen onder de grens voor risico op ligt.

Het gaat bijvoorbeeld ook om Nederlanders die in de crisis hun baan hebben verloren en sindsdien geen nieuw werk hebben gevonden.

De scheidslijn voor een laag inkomen ligt volgens het CBS op op 1040 per maand voor een alleenstaande. Bij een paar met twee kinderen is die ondergrens 1960 euro per maand. Wie minder verdient, loopt volgens het statistiekbureau risico op armoede.

Lees verder bij de bron: AVROTROS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
belasting 1542376074

‘Topambtenaar’ flink verwend met onkostenvergoeding van 2319 euro per dag naast een riant salaris

Juncker 1024x566

Is EU-kopstuk en voorman Jean-Claude Juncker weer eens dronken?