in , ,

‘Topambtenaar’ flink verwend met onkostenvergoeding van 2319 euro per dag naast een riant salaris

belasting 1542376074
klimkin / Pixabay

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dit jaar een topambtenaar een netto buitenlandvergoeding van tienduizenden 's toegekend, terwijl hij feitelijk in woonde. Dat blijkt uit antwoorden van het ministerie op vragen van de NOS.

Het gaat om Henk Brons, die tussen 1 januari 2015 en 1 juli 2018 vertegenwoordiger van Nederland op Aruba, Curaçao en Sint-Maarten was. In zijn laatste negen maanden als vertegenwoordiger verbleef hij slechts achttien dagen op zijn post in Curaçao.

Ruim negen maanden bleef Brons de functies in en op Curaçao combineren. In die periode was hij uiteindelijk achttien dagen als vertegenwoordiger op het eiland en ontving hij een netto vergoeding van rond de 4500 euro per maand.

Omgerekend is dat een onkostenvergoeding van 2319 euro per dag dat hij op Curaçao was. Hij verbleef daarnaast 26 dagen op Sint-Maarten en Aruba, maar die bezoeken mocht hij als dienstreizen declareren.

De 41.000 euro komt boven op het onbelaste salaris van Brons, in 2017 was dat 181.000 euro. Van dit bedrag hoefde hij ook geen huur, gas, en licht voor zijn ambtswoning op Curaçao te betalen. Zijn totale vergoeding was namelijk nog hoger.

Ook werd afgesproken dat het echtpaar, boven op de standaardregeling, gezamenlijk vier businessclass-retourvluchten zou krijgen.

Lees verder bij de bron: NOS

Het is maar goed dat de Nederlanders moe zijn van het actievoeren, protesteren, demonstreren en petities tekenen….

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
zombie 1542375033

Wat kan de wereldwijde epidemie van depressies en het “ongelukkig zijn” verklaren?

armoede 1542376782

Economie draait op volle kracht, beste kabinet ooit en toch zijn het aantal huishoudens met laag inkomen gestegen