in , , ,

EU akkoord over EU-begroting van 153,6 miljard euro voor 2020 (+3,4%)

De Europese Unie kan volgend jaar 153,6 miljard euro uitgeven, 3,4 procent meer dan in 2019. Er wordt ruim een half miljard euro meer dan voorgesteld uitgegeven aan klimaatbeleid.

Ook voor onderzoek, digitalisering, het tegengaan van jeugdwerkloosheid en het onderwijsprogramma Erasmus+ wordt meer geld uitgetrokken.

Onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement hebben na lang onderhandelen een compromis bereikt over het huishoudboekje voor het laatste jaar van de huidige begrotingscyclus.

Voor onvoorziene zaken wordt 1,5 miljard euro in reserve gehouden.Bij de begroting is ervan uitgegaan dat de Britten nog het volle pond betalen. Günther Oettinger, EU-commissaris voor begroting, is blij dat de financiële continuïteit voorlopig is gewaarborgd.

Hij doet opnieuw een oproep snel een kader overeen te komen voor de volgende meerjarenbegroting (2021-2027). De lidstaten zijn erg verdeeld over.

Als het niet lukt hier een akkoord over te bereiken vormt de begroting van 2020 hier de basis voor.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie wantrouwt politie: ‘inlichtingenwerk wordt belemmert’

Te weinig metalen voor geplande grootschalige overstap naar elektrische auto’s