in ,

Europees Parlement neemt resolutie aan, vindt bezuinigingen in begroting onaanvaardbaar

EU geld

Het Europees Parlement heeft donderdag een resolutie aangenomen waarin het de voorstelbegroting van de EU-regeringsleiders in de huidige vorm niet aanvaardt.

Volgens het parlement wordt er in het huidige akkoord te veel bezuinigd op toekomstgerichte programma’s en lopen EU-projecten voor onder meer klimaat, jeugd en onderzoek het risico om de komende jaren minder financiering te krijgen.

Een ruime meerderheid van het parlement stemde in met de resolutie: 465 voorstemmers, tegenover 150 tegenstemmers.

De resolutie dient als signaal naar de 27 EU-regeringsleiders, waarmee het parlement de komende maanden in onderhandeling gaat over de meerjarenbegroting.

Zij waren dinsdag na een marathononderhandeling tot een akkoord gekomen over het EU-budget voor de komende zeven jaar. Volgens het huidige plan wordt er 1.074 miljard euro uitgetrokken voor de begroting.

Onder meer het beschikbare bedrag voor subsidieaanvragen voor wetenschappelijk onderzoek is aanzienlijk lager uitgevallen dan vooraf werd gedacht. Ook gaat er ten opzichte van de vorige meerjarenbegroting 10 procent minder geld naar de landbouw.

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8403714647 a0b920e6cc pillen

Moderna maakt 1 miljard coronavaccins, die in testfase 100% milde tot ernstige bijwerkingen gaf

George Orwell poster1 678x381 1

Docu: De metamorfose van George Orwell en de boodschap van 1984