in , ,

EU komt aan uw bord eten: Zichtbaar aan obesitas lijdende Frans Timmermans wil dat u gezonder gaat eten

Photo by EPP Group in the CoR

De Europese Commissie schrijft dat meer dan de helft van de volwassenen te zwaar is. EU-burgers eten gemiddeld meer rood vlees, suiker, zout en vet dan wordt aanbevolen, en juist minder fruit, groente, noten en volkoren producten.

Dus: meer planten eten en minder vlees. Anders, zo schrijft de Commissie kan weer een ander doel niet gehaald worden: het terugdringen van overgewicht en obesitas vóór 2030.

In het kort moet er meer betaalbaar, gezond en duurzaam voedsel komen. En dat moet ook nog eens aantrekkelijk gemaakt worden voor de consument. Zo is de Commissie van mening dat de reclame voor producten met veel vet, suiker of zout beperkt moet worden.

Ook moeten producenten minder reclame maken die zich richt op kwetsbare mensen.

Verder vindt ze dat winkels moeten oppassen met kortingsacties, omdat de consument zich dan niet meer bewust is van de waarde van het voedsel.

Andere voorstellen: geen toegevoegde suikers meer in babyvoedsel, en een maximum voor de hoeveelheid suiker, verzadigd vet en zout in bewerkte producten (eten in zakjes, blikjes of doosjes).

Wat de consument moet helpen bij zijn keuze zijn heldere etiketten (op de voorkant van het pak!). Daar moet precies  ….

Lees verder bij de bron: TPOok

Photo by EPP Group in the CoR


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Rapporteren

5 Comments

Laat een reactie achter
 1. De dictatuur gaat steeds verder en vetnek Timmerfrans doet eraan mee. Laat hij eerst maar eens een kilo of 30 afvallen. Ik laat me diir dat tuig niet zeggen wat ik wel en niet mag/kan eten.

 2. dikke occulte Timmermans met zijn truitje onder zijn colbert.
  Afgoden dienaar die zich ritueel liet zoenen door Juncker.

  EEn staats gevaarlijk man.

 3. Op zich is gezond voedsel natuurlijk een goed advies …. maar waarom horen we niets over chemtrails en 5G en krijgen we nooit antwoord als wij daarnaar vragen?
  Allereerst zijn jullie nooit gekozen. Dus wat is jullie bevoegdheid?
  Vervolgens wil ik van de EU weten hoe wij UN Agenda 21 en Agenda 2030 moeten interpreteren, want daar staat in dat de wereldbevolking terug moet naar 500 miljoen mensen. Dan is gezonde voeding toch niet nodig? Integendeel zou ik zo zeggen.
  En nog een punt: waar staat de EU als het om de NWO gaat? Want alles wat jullie doen gaat wel heel erg die richting uit …. alles voor de banken en corporaties toch?
  En nog iets: de VS gaat de FED en de gelduitgifte nationaliseren. Dat is een uitstekend plan want de Rothschilds hebben genoeg gestolen. Dus de vraag: wat doet de EU?
  Kijk Frans dat zijn vragen waar de burgers mee zitten. Graag horen wij van je Frans.

 4. Nee frans ga maar lekker door met eten daar hebben wij niets mee te maken en jij niet met ons,het zou wel goed bedoeld zijn maar don’t bother frans.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Wordt het schijnveilige mondkapje het nieuwe normaal in het OV per 1 Juni?

Slaapwandelend naar de grootste economische crisis van ons leven