in , , ,

EU spendeert 10 miljoen euro om op zoek te gaan naar de wortels van Europa …. in de Koran

koran 1547124253
Afshad / Pixabay

“Onze werkhypothese is dat de Koran een belangrijke rol heeft gespeeld in de Europese intellectuele en religieuze ontwikkeling.”

De EU heeft met 10 miljoen euro (de uwe) een waanzinnig universitair onderzoek gefinancierd naar de “Europese Koran”, om “te bepalen in hoeverre de heilige tekst van Allah is opgenomen in het denken van middeleeuwse en moderne christenen, joden, vrije denkers, atheïsten en moslims in Europa”.

Hiervan gaat ongeveer 2,5 miljoen euro naar de Universiteit van L’Orientale in Napels.

“Onze werkhypothese – verklaren de ‘onderzoekers’ – is dat de Koran een belangrijke rol heeft gespeeld in de Europese intellectuele en religieuze ontwikkeling. Om deze reden willen we het culturele en religieuze gebruik van de Koran bestuderen in Europa van de Middeleeuwen tot de Verlichting.

Tien miljoen om een opkomende bullshit te bestuderen. Wilt u op zoek gaan naar de wortels van Europa? Kijk eens in de Mahabharata.


De EU zou zich beter verdiepen in de eigen Europese filosofen.

Ik wil wel vast een beetje helpen. Vanaf grofweg 1350 tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog hielden de wrede Ottomanen een aanzienlijk deel van Europa bezet, en pas toen de Fransen de noordkust van Afrika koloniseerden hielden de Berberse slavenjachten op de Europese kusten op.

Middeleeuws Europa, en zeker het geletterde deel daarvan, was zich zeer welbewust van de barbaarse moorddadigheid van de islam.

Islam werd vooral gezien als barbaars en heidens. Het is pas vanaf de machtsovername door de cultureel marxisten dat onze geschiedenis vervalst en letterlijk verduisterd wordt. Jullie hoeven de geschiedenis niet te herschrijven, het is misdadig om onze geschiedenis af te pakken.

Een volk dat zich zijn geschiedenis niet kan herinneren is geen volk.

Je hebt geen 10 miljoen nodig om Europese intellectuelen te lezen, die bijzonder eensgezind waren in hun afwijzing van de islam.

Lees verder bij de bron: fenixx.org

Ik heb er niet veel over kunnen vinden, het schijnt dat ene Mercedes García-Arenal het gaat leiden. Het kan een hoax zijn, maar mij zal het niet verbazen als het werkelijk zo is.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bijstand 1547123293

De laatste strohalm voor menigeen: de Bijstandsbond

climate change 1542281354

Over die spijbelende klimaatmeisjes: ze vlogen zelf de halve wereld rond met hun uitjes