in ,

Europa gaat in lockdown door corona en EU zet de deur voor het Amerikaanse leger weer open?!

Zo’n 20.000 Amerikaanse soldaten trekken momenteel door de Europese Unie en hebben lak aan de maatregelen die vanwege het zijn genomen door de afzonderlijke lidstaten.

Er zijn twee mogelijkheden: de legerleiding is incompetent of de soldaten zijn al gevaccineerd, schrijft geopolitiek wetenschapper Manlio Dinucci in de Italiaanse krant Il Manifesto.

Op 4 en 5 maart kwamen de defensieministers van de 27 -landen bijeen in . Niet om te praten over het coronavirus, maar over ‘militaire mobiliteit’.

In april en mei wordt een militaire oefening gehouden waarbij dit thema centraal staat.

Grootste inzet sinds Koude Oorlog

De oefening, Defender-Europe 20 geheten, is door NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg – die ook bij de bijeenkomst aanwezig was – omschreven als ‘de grootste inzet van Amerikaanse troepen in sinds het einde van de Koude Oorlog’.

De Amerikaanse soldaten brengen zo’n 33.000 stuks militair materieel mee, variërend van wapens tot zware Abrams-tanks.

Er is alleen één probleem: uit een rapport van het Europees Parlement blijkt dat Europese die sinds de jaren negentig is aangelegd, alleen geschikt is voor burgervoertuigen.

Gelukkig was daar de Europese Commissie om ……

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het kabinet kan als het wil de Hamsterwet activeren

Fed start ‘Project Zimbabwe’: dollar als belangrijkste fiatgeld naar het putje en controle verloren