in , , , , ,

Europees Parlement stemt in met creatie van biometrische database van EU-burgers

5826490532 428b47988c eussr2

Het Europees Parlement heeft toegestemd met de creatie van een biometrische met gegevens van burgers van de en buiten de EU. De database bestaat uit een serie verbonden systemen voor grenscontrole, migratie en rechtshandhaving, en moet doorzoekbaar worden.

“Het systeem dat onder de nieuwe regels valt omvat het Schengen Information System, Eurodac, het Visa Information System (VIS) en drie nieuwe systemen: het European Criminal Records System for Third Country Nationals (ECRIS-TNC), het Entry/Exit System (EES) en het European Travel Information and Authorisation System (ETIAS)”, aldus EU-ambtenaren.

De nieuwe database krijgt de naam Common Identity Repository (CIR), schrijft ZDNet. De bedoeling is dat hier gegevens van ruim 350 miljoen mensen in samen worden gebracht. CIR verzamelt zowel identiteitsgegevens – zoals namen, geboortedata en paspoortnummers – als biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsscans.

De data moet beschikbaar worden voor alle grenscontroles en rechtshandhavingsorganisaties.

CIR werd vorige week maandag goedgekeurd door het Europees Parlement. Sindsdien is er ook kritiek gekomen van -voorvechters, die de creatie van CIR een “point of no return” noemen op het gebied van een “ gecentraliseerde EU-staatsdatabase”.

Zodra CIR eenmaal ontwikkeld is en draait, wordt het één van de grootste databases ter wereld die mensen volgt. De systemen van de Chinese en het Aadhar-systeem van India zijn als enige groter. In de hebben de Customs and Border Protection (CBP) en de vergelijkbare biometrische databases.

Alles bij de bron; TechZine

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
diongraus reiskosten

PVV-er Dion Graus heeft voor 50.000 kilometer per jaar 24.000 euro reiskostenvergoeding nodig

dz5cbf3522

Pakistaanse ouders vallen ziekenhuis aan, nadat 700 kinderen ziek werden na poliovaccin