in , , , , ,

Europees Parlement stemt in met creatie van biometrische database van EU-burgers

Het heeft toegestemd met de creatie van een biometrische database met gegevens van burgers van de en buiten de . De database bestaat uit een serie verbonden systemen voor grenscontrole, migratie en rechtshandhaving, en moet doorzoekbaar worden.

“Het systeem dat onder de nieuwe regels valt omvat het Schengen Information System, Eurodac, het Visa Information System (VIS) en drie nieuwe systemen: het European Criminal Records System for Third Country Nationals (ECRIS-TNC), het Entry/Exit System (EES) en het European Travel Information and Authorisation System (ETIAS)”, aldus EU-ambtenaren.

De nieuwe database krijgt de naam Common Identity Repository (CIR), schrijft ZDNet. De bedoeling is dat hier gegevens van ruim 350 miljoen mensen in samen worden gebracht. CIR verzamelt zowel identiteitsgegevens – zoals namen, geboortedata en paspoortnummers – als biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsscans.

De data moet beschikbaar worden voor alle grenscontroles en rechtshandhavingsorganisaties.

CIR werd vorige week maandag goedgekeurd door het Europees Parlement. Sindsdien is er ook kritiek gekomen van -voorvechters, die de creatie van CIR een “point of no return” noemen op het gebied van een “ gecentraliseerde EU-staatsdatabase”.

Zodra CIR eenmaal ontwikkeld is en draait, wordt het één van de grootste databases ter wereld die mensen volgt. De systemen van de Chinese en het Aadhar-systeem van India zijn als enige groter. In de Verenigde Staten hebben de Customs and Border Protection (CBP) en de vergelijkbare biometrische databases.

Alles bij de bron; TechZine

Lees verder bij de bron: privacynieuws.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eigenlijk ik, maar denk meerderheiD
1 jaar geleden

Die ondemocratische verwaterde politieke partijen in Brussel en Straatsburg die verzinnen maar regels zonder de volkeren te raadplegen
Juncker en zijn corps van duivelse demonen maken van dat europa maar een giftig stukje aarde

Het wordt tijd dat de burgers eens alert worden en hun tijd besteden aan onderzoek ipv whatsappen en Tinderen

Johan
1 jaar geleden

Misschien moeten mensen die vinden dat het toch allemaal wel mee valt met de EU eens nadenken waarom de EU vooral met dit soort zaken bezig is. Je hoort de EU niet over de burgers maar alleen over zaken hoe grote banken en bedrijven meer geld kunnen binnen harken en hoe meer controle te krijgen over de burgers. En zij doen dat op werkelijk alle manieren die er maar te bedenken zijn tot het uitgeven van afvalpassen aan toe. Vergeet niet: als de EU continu alle data heeft weten zij precies wat burgers doen, waar ze zijn en vooral wat ze zeggen. Daarmee maken zij van de wereld een grote gevangnies. Precies zoals Orwell in zijn boek 1984 beschreef.

Maar als Assange inhackt op computers om te zien wat de overheid uitvoert breekt de pleuris uit.
Dat is precies wat ik bedoel !!!

PVV-er Dion Graus heeft voor 50.000 kilometer per jaar 24.000 euro reiskostenvergoeding nodig

Pakistaanse ouders vallen ziekenhuis aan, nadat 700 kinderen ziek werden na poliovaccin