in , ,

Europese Commissie wil “Corona-desinformanten” bestraffen

De beraamt – in stijl van totalitarisme – de invoering van sancties tegen “actoren” die naar verluidt desinformatiecampagnes zouden voeren, in het bijzonder tijdens de Coronacrisis.

Met een “Europees actieplan voor de Democratie” moeten “kwaadaardige actoren” duidelijker aan de schandpaal worden genageld. Ook is er al een vaccinatiestrategie overeengekomen met en Facebook.

De “Coronavirus-pandemie” heeft laten zien hoe sterk “valse informatie” de publieke opinie kan beïnvloeden, verklaarde de Tsjechische socialiste Věra Jourová, Europees Commissaris voor Transparantie en Waarden, op woensdag.

Met een “Europees actieplan voor Europese Democratie” wil de ondemocratische opgerichte entiteit namens de Europese Commissie dit nu tegengaan, schrijft Jouwatch.

Nadat Facebook, Google en kornuiten sinds 2018 gedwongen zijn om zich aan de EU-dictaten te onderwerpen via een “gedragscode tegen desinformatie” – door het nieuwsportaal heise online wordt het EU-meningsdictaat als “hebben zich bereid verklaard” beschreven – wil de Commissie nu “overgaan tot co-regulering”.

Tegen het voorjaar van 2021 zullen nieuwe richtsnoeren worden opgesteld die door nationale regelgevende instanties gehandhaafd moeten worden. Met de zogeheten Digital Services Act is het instrument in het leven geroepen om ongewenste informatie nog effectiever te elimineren.

De plaatsvervangster van Von der Leyen pleitte ervoor om bepaalde acteurs gedurende een langere periode te observeren om degenen te lokaliseren die systematische desinformatie verspreiden.

Aan de ‘daders’ zouden kosten kunnen worden opgelegd door bijvoorbeeld ….

Lees verder bij de bron: Frontnieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

22 experts ontdekken 10 ‘dodelijke ontwerpfouten’ in de coronatest

Uitspraak rechter legt bom onder mondkapjesplicht!