in , , , ,

Europese verkiezingen: Facebook gaat berichten manipuleren en censureren tegen nepnieuws

LoboStudioHamburg / Pixabay

is van plan om dit jaar meer te doen om te voorkomen dat worden beïnvloed. Zo mogen alleen erkende instellingen advertenties plaatsen voor de komende Europese verkiezingen eind mei.

Ook komt er een soort ‘bibliotheek' waar mensen kunnen zien welke advertenties iemand heeft geplaatst, hoeveel geld daaraan is uitgegeven en wat voor mensen de berichten hebben gezien.

Facebook wil ook meer mensen inzetten om in te grijpen als er iets dreigt mis te gaan. In Ierland en Singapore moeten regionale centra worden opgezet, die een ,,extra verdedigingslaag tegen nepnieuws en haat” moeten worden voor de ,,integriteit van verkiezingen”.

Facebook verwijdert berichten die tegen de regels ingaan, maar er zijn ook berichten die volgens de regels wel mogen, maar die toch ,,de authenticiteit van het platform ondermijnen”, zoals sensationele verhalen. Die komen lager in de tijdlijn van gebruikers te staan onder het mom van als mensen zulke berichten minder zien, worden ze ook minder gedeeld.

Dit jaar zijn er niet alleen verkiezingen voor het . kiest in maart de Provinciale Staten. De leden daarvan kiezen op hun beurt de Eerste Kamer.

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moslims zien in afbeelding van aloe vera-plant Allah afgebeeld: wc-papier uit de schappen

Europese dag van de privacy: Mensen weten lang niet hoezeer ze gevolgd worden