in , , ,

Eurostat: Kans op armoede in Nederland gestegen naar meer dan 2,8 miljoen mensen, bedankt Rutte en EU!

rutte III

Het risico dat iemand in Nederland te maken krijgt met armoede of sociale uitsluiting is de afgelopen tien jaar gestegen.

In 2008 ging het nog om 14,9 procent van de Nederlanders, vorig jaar was dat 17 procent ofwel meer dan 2,8 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Eurostat.

Het Europees statistiekbureau geeft niet aan wat de oorzaken zijn van de stijging.

Nederland zit wel ruim 5 procentpunt onder het EU-gemiddelde. Alleen in Tsjechië (12,2 procent), Finland en Slowakije is de kans op armoede kleiner.

Slovenië, Frankrijk en Denemarken zitten net achter Nederland. Het risico is het grootst in Bulgarije (39,8 procent), Roemenië en Griekenland.

De kans op armoede in de EU neemt af sinds 2012, toen bijna een kwart van de bevolking daarop risico liep. Vorig jaar ging het om bijna 113 miljoen Europeanen.

Voor alleenstaanden in Nederland lag de armoededrempel vorig jaar op ruim 14.000 euro, en voor een stel met twee kinderen bijna 30.000 euro, aldus Eurostat.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hacker

De drie grote banken van Nederland beveiligd door één Amerikaans bedrijf

denk 1539695757

Hoe dan, met nog geen 4.000 leden? DENK opent inmiddels het vierde partijkantoor…