in , ,

Facebook bleef gebruikersdata aan bedrijven verkopen ondanks ‘stop’ in 2015

The Wall Street Journal meldt  dat bedrijven, waaronder Nissan en RBC, door op een ‘whitelist’ zijn gezet, en daardoor konden doorgaan met het inzien van persoonlijke gegevens, ondanks dat Facebook had beloofd zijn api’s af te sluiten voor bedrijven voor het vergaren van persoonlijke gegevens.

Facebook maakt het al mogelijk om bedrijven hun advertenties te laten richten op speciaal gedefinieerde gebruikersgroepen, maar de praktijk om bedrijven direct toegang te geven tot gebruikersdata zou dus enkele jaren geleden al gestopt moeten zijn. In een reactie nuanceert Facebook het verhaal van The Wall Street Journal enigszins en stelt het bedrijf dat onder de nieuwe deals er veel minder toegang tot data werd gegeven dan voorheen.

Zo zou persoonlijke informatie niet zijn gedeeld, maar is de lijst met vrienden dus wel inzichtelijk gemaakt zoals The Wall Street Journal bericht. De deals met bedrijven om de toegang tot persoonlijke gegevens te verlengen, zouden enkele jaren geleden al zijn geëindigd.

Eerder deze week kwam al naar buiten dat Facebook deals met verscheidene smartphonefabrikanten heeft gesloten voor inzage in gebruikersgegevens. Dit verhaal werd gepubliceerd door The New York Times, en lijkt dus nauw verwant aan het verhaal van The Wall Street Journal over het verlengen van deals met bedrijven om persoonlijke gegevens inzichtelijk te maken.

Alles bij de bron; Tweakers

Lees ook eens verder bij de bron: Facebook bleef gebruikersdata aan bedrijven verkopen ondanks ‘stop’ in 2015


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Overheid weg kwijt !
2 jaren geleden

Als een ding volstekt duidelijk is dan is het dat de grote bedrijven de dienst uitmaken en dat overheden daar niets aan doen. Nota bene de overheid die de belangen van de burgers moet behartigen en door wie ze ook wordt betaald. Erger nog: de overheid loopt inmiddels zo sterk aan de leidband van multinationals en banken (al dan niet omgekocht) dat zij die partijen steunen met allerlei belastingprivileges, subsidies, vergunningen, regelgeving (zodat burgers nieuwe produkten moeten kopen).
Het waren diezelfde bedrijven en banken die een volledig niet-democratische en voor de burgers schadelijke EU hebben opgetuigd. Uiteraard wel volledig op kosten van de burgers.
Er klopt niets van dit door en door corrupte systeem. Los van het feit dat het monetaire systeem in principe al volledig niet klopt (fractionele reserve wat betekent dat banken rente krijgen voor het printen van geld door de banken zonder engie tegenwaarde).
Het is de hoogste tijd dat burgers inzien dat ze door hun overheden volledig verraden zijn en dat overheden inzien dat zij volkomen vergeten zijn wat hun taak is en wie hun opdrachtgever is.

SS
2 jaren geleden

.
“” Overheid -!!!!!
.
Flikker op met je overheid – Ratten.
Uitmoorden dat zooitje
,
Oplossing : Speciale behandeling
.
Een nieuw rondje Gaskamers

Je bent niet gek, je telefoon luistert wel degelijk mee

Vier op de tien Nederlanders heeft onvoldoende financiële buffer