in , , , , ,

Feest! We krijgen een “gratis” persoonlijke gezondheidsomgeving om je eigen medische gegevens te zien

sick 1552402555
rawpixel / Pixabay

Vandaag heeft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) een regeling aangekondigd, waarmee het voor iedere Nederlander mogelijk is om de komende jaren kosteloos gebruik te maken van een digitale persoonlijke gezondheidsomgeving. Hiermee kun je als patiënt zelf bepalen of en met welke zorgverleners je jouw medische gegevens deelt.

Een PGO is een digitaal hulpmiddel, bijvoorbeeld een website of app, waarmee je toegang hebt tot je eigen gezondheidsgegevens. Met een PGO krijgen patiënten meer regie over de eigen gezondheidsgegevens.

In een gezondheidsomgeving kan iedereen dus straks de gegevens zien die bijvoorbeeld jouw huisarts, apotheek en ziekenhuis over jou hebben verzameld. Daarnaast bieden de PGO’s allerlei mogelijkheden tot ondersteuning van een gezonde leefstijl, zoals bijvoorbeeld het thuis meten en vastleggen van je hartslag.

De gebruikersregeling is een tijdelijke financieringsregeling voor de leveranciers van de persoonlijke gezondheidsomgeving. De gebruikersregeling is geen subsidie, iedere leverancier kan zich inschrijven en er zit geen limiet aan het aantal gebruikers.

De leveranciers dienen te voldoen aan het MedMij-label waardoor gezondheidsgegevens veilig uitgewisseld kunnen worden.

Lees verder bij de bron: Rijksoverheid.nl

Baas over je eigen lijf en data is namelijk zo jaren 1980…

Baas over je eigen gegevens! En dat gratis voor je belastinggeld, en die vrijgave van je persoonlijke gegevens wordt ook nog eens opgedrongen door die zelfde overheid. Gekke constructie weer, onder de noemer ‘zorg’ die inmiddels wel geprivatiseerd is.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
human resources 1552401559

EU stapt uit onderhandeling VN-verdrag over mensenrechten en bedrijfsleven

money 1552402006

Bayer-Monsanto, Microsoft en Google financieren ALDE, de club van oa. Rutte & Macron