in ,

FNV Overheid: Een soepeler gevangenisregime? Geweldig idee!

jplenio / Pixabay

Het is een “geweldig idee” om gevangenen meer vrijheid te geven, vindt vakbond FNV Uit onderzoek van de Tilburg University en de Universiteit Leiden blijkt dat een soepeler gevangenisregime leidt tot 60 procent minder agressie.

Duizend gevangen werden tijdens het nieuwe regime in de van Nieuwegein gevolgd .

Ook binnen de gevangenismuren is het personeel positief over een soepeler regime. Volgens vakbond FNV Overheid willen ook de cipiers meer aandacht voor en contact met de gevangen.

Er is wel een maar, vindt de bond. Een soepeler gevangenisregime invoeren kan niet zonder meer personeel aan te nemen.

Nu al is er een enorm tekort aan personeel in de gevangenissen en het personeel lijdt daar onder, zegt Yntse Koenen van de bond.

“De roosters zijn niet goed, er is al jaren een tekort. Het ziekteverzuim is hoog, ze kunnen het niet aan. En voordat we het personeel nou extra taken gaan geven, want dat is dit, zeggen we dat er eerst maar eens meer mensen bij moeten komen. Anders ga je personeel echt over de kling jagen. Het zijn crepeer-roosters, mensen melden zich ziek. Het is echt code rood.”

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Drie opmerkelijke gebeurtenissen met grote gevolgen voor de Deep State

Rijksoverheidpropaganda.nl: Aanpak overlastgevende asielzoekers Harderwijk enorm succes