in , ,

Gezichtsherkenning op de meeste smartphones erg onveilig

smartphone 1546539292
Pexels / Pixabay

Steeds meer smartphones zijn te beveiligen met gezichtsherkenning. Het ontgrendelen gaat doorgaans even vlot als met je vingerafdruk en is sneller dan het intoetsen van een pincode of wachtwoord. Dat is leuk, maar de gezichtsherkenning op smartphones is meestal eenvoudig en onveilig.

De consumentenbond kwam daar onlangs ook achter…

Door een foto voor de frontcamera te houden werd geprobeerd het toestel te ontgrendelen.

Dit lukt bij onder meer de volgende smartphones:

Asus Zenfone 5 en Zenfone 5 Lite Samsung Galaxy A7 (2018)
BlackBerry Key2 Samsung Galaxy A8 en A8+
General Mobile GM8 Sony Xperia XZ2
HTC U11+ Sony Xperia XZ2 Compact
Huawei P20 Pro, P20 en P20 Lite Sony Xperia XZ2
Motorola Moto E5 Sony Xperia XZ3
Motorola Moto G6 Play Xiaomi Mi A2
LG K9 Nokia 3.1
Motorola One Nokia 7.1

Wat hebben gezichtsherkenning, de irisscanner en de vingerafdrukscanner gemeen? Het zijn alle drie vormen van biometrische beveiliging. Dat wil zeggen: je beveiligt je telefoon door iets van jezelf te laten scannen. Zeer persoonlijke gegevens: je vingerafdruk zit bijvoorbeeld in je paspoort en komt straks ook in je identiteitsbewijs. Je moet er met het oog op bijvoorbeeld identiteitsfraude niet aan denken dat deze gegevens op de digitale straat belanden.

Hoe snel en gebruiksvriendelijk de genoemde vormen van biometrische beveiliging ook zijn, ze maken je afhankelijk van de techniek van een ander. In dit geval de smartphonefabrikant, al is die bij degelijke scanners voor een deel afhankelijk van de onderdelen en kennis van andere bedrijven.

Wil je de controle over hoe je je smartphone beveiligt, dan kun je beter kiezen voor een pincode of wachtwoord. Zo’n beveiligingsmethode is, ervan uitgaande dat je op je toestel niet de pincode van je pinpas hergebruikt, bovendien privacy vriendelijker. Met een ‘willekeurige’ pincode of wachtwoord kan een kwaadwillende immers minder nare dingen dan met jouw vingerafdruk of andere biometrische scan.

Daar staat tegenover dat het invoeren van een pincode of wachtwoord langer duurt dan ontgrendelen met je gezicht, oog of vinger.

Alles bij de bron; CompIdee

Lees ook eens verder bij de bron: privacynieuws.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
crisis 1546470731

Kwakkelende pensioenfondsen gevaar voor economie: bankencrisis met systeemcrisis een serieuze realiteit

hacker 1546539619

Hackers krijgen controle over tienduizenden slimme apparaten van Google zoals Chromecast, Smart-tv en Home-speakers