in , , , , ,

Het is weer raak: Friese koeien in paniek, mogelijk door testen 5G-netwerk

koeien stal
Turmfalke / Pixabay

Veehouders in Friesland willen dat er een onderzoek komt naar de relatie tussen het 5G-netwerk en de paniek die dit mogelijk veroorzaakt bij koeien.
Twee keer in twee jaar tijd, raakte de ruim 500 koeien tellende koppel van Maatschap Visser-Bakker uit Menaldum volledig in paniek.

„De koeien liepen beide keren in het land en vlogen door afrastering heen”, vertelt Dieuwke Bakker.

„Het heeft ons verschillende koeien gekost. Je kunt je voorstellen dat als meer dan 500 koeien overal overheen vliegen, dat heel wat teweeg brengt.”

Ook in de stal waren de koeien een aantal keren onrustig. Na een poosje in het duister te hebben getast, kwam de maatschap er via een plaatselijk installatiebedrijf achter dat er 5G-testen werden gedaan met een nabijgelegen zendmast.

„Wij achten de kans groot dat daar de oorzaak ligt.”

Ook op het bedrijf van melkveehouder Freerk Abma uit Oudehorne laten de koeien afwijkend gedrag zien. „De koeien gaan het liefst allemaal achterin de stal liggen.”

Hij legt eveneens een verband tussen een zendmast in de buurt, waar naar verluidt ook testen zijn uitgevoerd met het nieuwe 5G-netwerk.

Lees verder bij de bron: Melkvee.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
tropical island 1554746080

Belastingcentjes: NPO stuurt vracht aan “influencers” en Fred Teeven op vakantie naar verre warme oorden

babel parlement

Snapt u die Brexit het nog? Verenigd Koninkrijk kan meedoen aan Europese verkiezingen