in

‘Het sprookje van de liegende premier, de hypocriete democraat en de huilende arbeider’

rutte leugenaar 586x350 e1441620798491

Wat een week, nietwaar? Wie de landelijke politiek een beetje volgt keek de afgelopen week vol verbazing naar het nieuws. Een overgelopen sergeant, een dood jongetje op een Turks strand en de roep om een referendum dat stelselmatig de nek om wordt gedraaid door de grondleggers der referenda, D66.

Dat de wereld ziek is, was velen al niet vreemd. Dat het nog altijd gekker kan bewezen de heren Rutte, Samsom en Pechtold deze week.

Wildersiaanse politiek

Op de vraag wat er met de overgelopen sergeant moest gebeuren antwoordde onze minister-president in subtiele woorden dat jihadstrijders maar beter konden sneuvelen in Syrië. Een ruige uitspraak, zeker voor de immer correcte Mark Rutte. Voor één keer is de meerderheid van het stemvee het eens met hun leider. Zou hij het menen? Of is dit een stukje populisme van VVD-kant om wat verloren zieltjes terug te winnen. Waarschijnlijk meent de heer Rutte zijn uitspraak, we hebben hem namelijk nog nooit op een leugen kunnen betrappen. Iedere werkende in Nederland heeft zijn duizend euro gekregen en er is geen extra geld naar Griekenland gegaan… Toch?

We kunnen de uitspraak van Rutte inderdaad afdoen als een knap stukje Wildersiaanse politiek. Des te opmerkelijker dat democraat-bij-uitstek, Alexander Pechtold, zich door deze opmerking uit de tent liet lokken. Pechtold is slimmer dan dat. Hij zou toch moeten weten dat Mark Rutte niets anders deed dan verloren grond terugwinnen.

D66: ‘Het volk is te dom’

Nee, na alle commotie rondom de moraalridders van D66 konden ook deze wel een ferme uitdrukking gebruiken om zich te profileren. De democraten zijn voor meer inspraak van het volk. Het onderwerp van een ‘gekozen burgemeester’ heeft jarenlang hoog op de agenda gestaan bij D66. Maar zodra de eurofielen merken dat het volk aan ‘hun’ Europa wil komen slaan ze de deur dicht. ‘Europa is te complex om in een referendum te proppen’, aldus Alexander Pechtold.

Daarmee impliceert hij eigenlijk dat ‘wij’, het volk, te dom zijn om een mening te hebben. Laat dat zo zijn. Wij zijn te dom en begrijpen de materie niet. Is het dan geen idee om vóór zo’n referendum het volk eens in te lichten? Er zijn drie publieke omroepen. Er is in de programmering van deze gesubsidieerde zenders ruimte genoeg voor echt belangrijke zaken. NPO zendt zaterdagavond ’10 jaar, Ik vertrek’, ‘Koefnoen’ en het EK-journaal uit. Het eerste programma is een verspilling van subsidies, de laatste twee programma’s horen gewoon thuis bij een commerciële zender. Zoals populaire sporten, voetbal en schaatsen, waarvoor veel belangstelling is sowieso thuis horen bij de commerciëlen. Maar dat geheel terzijde. Er kan op zaterdagavond met gemak ruim twee uur vrijgemaakt worden op het vlaggenschip van de publieke omroepen. Dit in een uiterste poging het ‘domme’ volk te onderwijzen. Onderwijs, dat zou D66 toch aan moeten spreken?

De verschrikkelijke foto

Nee, liever dan dat wordt er geld gestopt in de ontwikkeling van een programma voor hulp aan vluchtelingen. Vooral uit Syrië. Deze week spoelde het lichaam van het Syrische jongetje Aylan aan op een Turks strand. Gevlucht, op zoek naar een beter leven, maar verloor zijn leven op de lange weg naar geluk. Een verschrikkelijk beeld dat de vluchtelingenproblematiek in één keer duidelijk maakt. Althans dat is wat onze linkse politici ons willen doen geloven.

Het Syrische gezin bleek al een tijdje in Turkije te verblijven. Het veilige Turkije. Maar dat was voor de vader van Aylan niet genoeg. Die wilde een nieuw gebit. Dus ‘vluchtte’ het gezin vanuit het veilige Turkije naar nog betere oorden. Canada stond hoog op het verlanglijstje. Daar zou papa een nieuw gebit kunnen krijgen op kosten van de Canadese belastingbetalers. Hoe de hernieuwde vluchtpoging afliep is inmiddels bekend, de foto zegt genoeg.

Arme Aylan. Een kind van drie onzinnig op de vlucht, verdronken en vervolgens misbruikt voor politieke doeleinden. Nog erger dan de leugens van Rutte en de hypocrisie van Pechtold zijn de krokodillentranen van Diederik Samsom. Wetende dat het volk flink ontdaan is van de verschrikkelijke foto, buit de PvdA-man de situatie uit in zijn ideaal voor grenzen die wijd open staan. Voor de vraag om extra noodhulp.

Slapeloze nachten

Zielige Samsom heeft voor het eerst een nacht wakker gelegen, en dat mag Nederland weten. Tussen de zinnen door kunnen we constateren dat de problemen in de zorg, het pgb-fiasco, de gaswinning in Noord-Nederland, de werkloosheid en de alsmaar toenemende terreurdreiging onze voormalige ‘arbeider’ geen slapeloze nachten hebben bezorgd. Dat de ‘A’ in PvdA allang niet meer voor ‘Arbeid’ staat.

Dat we de vluchtelingen moeten helpen staat als een paal boven water. We zijn allemaal mensen. Echter, de grenzen openzetten is een uitnodiging voor mensensmokkelaars om nog meer mensen naar Europa te brengen. Een uitnodiging voor nog meer vluchtelingen om de gok te wagen en gammele rubberbootjes in te stappen, met alle gevolgen van dien. Een vrijbrief voor islamitische terroristen om rustig en ongehinderd het gehate Westen te belagen. Makkelijker wordt het uitzoeken van een doelwit niet.

Down Under

Met een schuin oog wordt er gekeken naar Australië. De laatste twee jaar zijn daar precies nul, zero, nada dode vluchtelingen aangespoeld. Het grote eiland voert een ontmoedigingsbeleid uit. Onderscheppen boten met vluchtelingen en voeren deze naar de eilanden Papoea Nieuw Guinea en het piepkleine eilandje Nauru. Daar mogen de vluchtelingen asiel aanvragen, waarna Australië zelf bepaald welke asielzoekers naar ‘Down Under’ mogen komen. In ruil voor het uitbesteden van de asielprocedures krijgen deze landen flinke bijdrages van Australië. Nauru krijgt jaarlijks 30 miljoen euro van de Australiërs. Gezien de totale begroting van het staatje, 63 miljoen euro, een enorm bedrag dat zeer welkom is.

Of dit ook een oplossing is voor de Westerse vluchtelingenproblematiek is misschien een serieus onderzoek waard. Wat geen onderzoek nodig heeft is de politiek van deze afgelopen week. Die conclusies kunnen inmiddels getrokken worden. We hebben een minister-president die wederom tegen zijn volk liegt, een hypocriete democraat met dubbele moraal en een linkse rakker die al zijn linkse punten heeft ingeleverd voor een regeerakkoord, maar niet wakker ligt van het misbruiken van een dode peuter om zijn politieke agenda te volgen.

Lees verder via de Bron: Stop de bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3071528506 ab74984f8e muslims

Europa zal worden overlopen door 200 miljoen moslims waaronder duizenden jihadisten

hema ontbijt e1441622543821

Na het beste kabinet sloopt nu ook de HEMA het sociale leven van ouderen