in , ,

Is dan echt alles nep bij Rutte & de VVD? Is er helemaal niks echt? Uh, eens kijken…

rutte1

Of het nou om de eeuwige grijns op het gezicht van Mark Rutte gaat, over zijn stoere praatjes, zijn leugens over 2 miljard dividend over zijn excuses, over de steun van zijn ex-side-kick Halbe Zijlstra of over de scherp aangezette lezing die Edith Schippers ooit in 2017 hield, het is allemaal nepper dan nep.

Geloof er niets van. De VVD gaat beetje bij beetje de PVV napraten, zie Klaas Dijkhoff die praat zelfs over dubbel straffen in bepaalde wijken. De VVD heeft zich de afgelopen jaren een opportunisme eigen gemaakt, waar de honden geen brood van lusten.

Ze brachten het motto ‘Geen daden, maar woorden’, als geen ander in de praktijk. En dat zullen ze blijven doen tot wij ze, mark rutte en zijn bende eindelijk eens de halt toe roepen.

Dat is namelijk het enige wat hem interesseert: zijn eigen carrière.

De VVD is de partij van de gebroken beloften

Zomaar wat voorbeelden:

Rutte beloofde iedereen die werkt via de arbeidskorting 1000 euro belastingverlaging te geven. In plaats daarvan werden de belastingen de afgelopen vier jaar op alle fronten verhoogd. Rutte betoonde zich de ongekroonde Belastingkoning van alle kabinetten sinds de Tweede Wereldoorlog.

Lekker liberaal: not!

Rutte beloofde dat er geen (belasting)cent meer naar Griekenland zou gaan. In werkelijkheid schonk het kabinet Rutte II miljarden euro’s aan Griekenland.

Nadat Rutte in 2010 nog heel stoer riep dat morrelen aan de hypotheekrenteaftrek onbespreekbaar was, werd dit standpunt in de aanloop naar de verkiezingen van 2012 met de stille trom veranderd in: de hypotheekrenteaftrek blijft behouden op wat kleine hervormingen na.

In het regeerakkoord met de PvdA werd dit allemaal in no time overboord gegooid en werden forse hervormingen aangekondigd. Deze worden later ook ten uitvoer gebracht. De definitieve afbraak van de hypotheekrenteaftrek werd daarmee bezegeld.

Rutte beweerde dat je sociale zekerheid, gezondheidszorg en pensioenen niet Europees moet regelen om vervolgens doodleuk in te stemmen met een EU-richtlijn voor het beheer van de Nederlandse pensioenfondsen, waarbij de zeggenschap buiten Nederland komt te liggen.

Rutte maakte het statement niet te zullen rusten voor de daders van de aanslag op vlucht MH17 zouden zijn opgepakt. De onderste steen moest boven. Maar het onderzoek blijkt een lachertje. Stroperigheid is troef en tot op de dag van vandaag is er nog helemaal niets opgelost.

De VVD voerde campagne met de pakkende slogan: “Meer straf en minder begrip voor criminelen”. Dit laat niks aan duidelijkheid te wensen over. Vervolgens werden onder het huidige VVD-PvdA-kabinet massaal gevangenissen gesloten. Tevens werd beleid geïntroduceerd om het aantal opgelegde gevangenisstraffen drastisch te verminderen en vaker taakstraffen voor te schrijven.

Hoeveel meer ‘begrip voor criminelen’ wilt u hebben?

Het voorspellende vermogen van Rutte is ook niet om over naar huis te schrijven. Onder zijn meest gênante miskleunen waren zijn stellige verwachting dat in het Oekraïne-referendum de meeste mensen vóór het associatieverdrag zouden stemmen en dat de Britten zich tegen een Brexit zouden uitspreken. In beide gevallen zat Rutte er faliekant naast.

Hij gaf er blijk van totaal losgezongen te zijn van wat er leeft onder mensen zoals u en ik. Rutte toonde zich bij uitstek een representant van de hooghartige bestuurlijk elite.

Willen wij zo iemand nog vier jaar als premier van Nederland?

Rutte loog opportunistisch alles wat los en vast zit bij elkaar. En hij veranderde van standpunt al naar gelang hem dat uitkwam. In de aanloop naar de verkiezingen in 2012 waarschuwde hij eerst nog voor het socialistische gevaar. Maar na de verkiezingen wist hij niet hoe snel hij een regering met de PvdA moest vormen. En in 2014 was hij zelfs lyrisch over de samenwerking met de socialisten. Van ‘gevaar’ naar ‘lyrisch’ in twee jaar tijd. Rutte kan dat.

En dan de eeuwige beschuldiging uit VVD-hoek aan het adres van de PVV dat die partij knetterlinks zou zijn. Wat een drogreden. En dat uit de mond van volksvertegenwoordigers van een partij die vier jaar geleden haar ziel verkocht aan de socialisten van de PvdA. Gênant gewoon. De VVD is zelf hartstikke links.

Ter illustratie: de VVD is alweer bezig met plannen om uw spaargeld vanaf 2017 zwaarder te belasten. Trap er niet in! Niet nóg vier jaar.

Onder Mark Rutte is de VVD een partij van liberale socialisten geworden. Deze partij staat voor grotere overheidsbetutteling, hogere belastingen, extra lastenverzwaringen en meer bemoeienis door de Europese Unie. De vrijheid en de democratie hebben het nakijken. Maar tot de verkiezingen van maart 2017 zal Rutte het tegenovergestelde blijven roepen en daarbij steeds grotere woorden gaan gebruiken.

Onder mark rutte is er grote sociale onrust ontstaan omdat hij grote bedrijven die toch al weinig belasting betalen nog ff 2 miljard wil schenken, een zeer persoonlijke aanval tegen zijn eigen volk die steeds meer armoede voelt komen doordiefstal van de elite en het binnen halen van economische vluchtelingen.

Is dan echt alles nep bij de VVD? Is er helemaal niks echt? Uh, eens kijken… Nou, ik zie een lichtpuntje: de bitterballen, die zijn echt.
En het bier. Vooruit dan maar: Proost!

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
doruhovxkaajmbw e1539622196883

Afschaffing dividendbelasting van tafel, de 1,9 miljard gaat naar bedrijfsleven en niet naar de samenleving

geen onderzoek naar dood willie

De islamitische Partij vd Eenheid sluit verkrachting Willie Dille door moslims niet uit