in , , , ,

IMF wil nu toch echt spaargeld en pensioen afromen

20140626 175944 647840681

Het Internationale Monetaire Fund () maakt serieus werk van het in de herfst van vorig jaar gelanceerde plan om de monetaire crisis op te lossen door de spaarder te bestelen.
Het doorgaans welingevoerde Duitse dagblad Die Welt spreekt zelfs van een nieuwe onteigeningsronde van de spaarder (‘neue Enteignungsrunde für Sparer'). Nu is de gedachte om de monetaire crisis op te lossen door spaargeld te onteigenen niet nieuw. In haar policy paper van oktober 2013 noemde het IMF dit als een serieuze mogelijkheid, al betrof het toen een éénmalige belasting van tien procent op de spaartegoeden. Hier op DDS hebben we daar toen ook aandacht aan besteed. [Zie hier en hier]. Het IMF verklaarde destijds dat het om ‘een gedachte ' ging, maar naar het zich nu laat aanzien is het méér dan alleen een gedachte experiment en bovendien zijn de nieuwe plannen niet éénmalig, maar structureel.
Die Welt suggereert zelfs dat het WK Voetbal en de zomervakantie wordt misbruikt om de plannen zonder al te veel aan te kondigen, want de media hebben nu vooral aandacht voor dat Kampioenschap dan voor ingewikkelde monetaire zaken. Die Welt schrijft, en ik citeer:
“Noch vor wenigen Monaten hätte der Plan für weltweite Aufmerksamkeit und heftigen Aufruhr unter Sparern gesorgt. Doch dieser Tage befindet sich die eine Hälfte der Betroffenen offenbar im Fußballfieber, und die anderen brechen schon in den Sommerurlaub auf.”
En inderdaad heeft het IMF afgelopen zondag weer het plan uit de ijskast gehaald. Het zou gaan om houders van levensverzekeringspolissen en spaarfondsen mee te laten betalen aan de Schulden Berg. Volgens het IMF zal er zónder bijdrage van de spaarder geen oplossing kunnen komen voor die enorme schuldenberg, die de eurozonelidstaten hebben opgebouwd, zie onderstaande grafiek.

Lees verder via dds

Afbeelding via

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2597678919 18a3f8b141 global cooling1

Gegevens opwarming aarde vervalst door NASA en VS

3837726876 972da9cb49 CIA1

Joost Niemöller: ISIS deed bommelding bij Bijenkorf