in , , ,

In tijden van terreurdreiging: Plattegronden EU-gebouwen en gevangenissen per ongeluk op internet

20629186516 e33022485c plattegrond

Plattegronden van Europese gebouwen, gevangenissen en justitiepaleizen in België zijn door een blunder op de website geplaatst van een overheidsdienst. Dat ontdekte de Vlaamse krant De Morgen.

,,In tijden van terreurdreiging is het amper te geloven, maar de grondplannen van verscheidene grote gevangenissen en justitiepaleizen in ons land lagen lange tijd zomaar te grabbel op het internet”, sneert de krant. De gegevens zouden pas offline zijn gehaald toen De Morgen contact zocht met de verantwoordelijke instantie: de Regie der Gebouwen.

Op de website van de vastgoedbeheerder van de stonden ook de gegevens van het nieuwe en zwaar beveiligde Résidence Palace in Brussel. Dat is onder meer bedoeld voor vergaderingen van Europese staatshoofden. De informatie was volgens de krant gewoon via een zoekopdracht op te vinden.

Lees verder bij de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Regionaal Archief Alkmaar cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pinokkio gestraft 702x336

Nu een theorie wat er “werkelijk” aan de hand is: De derde wereldoorlog is op komst

6171982344 be2d9cb490 EU euro1

Elektronische betalingen binnenkort ook afgerond op 5 cent in België