in , , ,

Interessant: Online game simuleert onopgemerkt de verspreiding van het Coronavirus

Je geeft je economie wel een flinke impuls met zo’n virus

57e0dd434f50ab14ea898675c6203f78083edbe25a58754d772e7d 640 game

Terwijl in Azië het virus nog vrij spel heeft, simuleert een online game in Nederland de gevolgen. In de spelwereld is inmiddels meer dan de helft besmet en worden virtuele mondkapjes aangekocht om niet besmet te raken.

De online game Bendes.nl heeft het virus eerst enkele dagen onopgemerkt in het online maffia spel losgelaten. Daarna begonnen de eerste klachten bij de spelers. De besmettingsgraad per virtuele stad in het spel stijgt hard, de grote steden het snelst.

Ook in Azië komt dit element terug in spellen. Zo is het spel Plague ineens reuze populair geworden en voert dit spel de laatste dagen de ranglijsten van meest populaire app. De ontwerpers van zulke spellen werden in 2013 zelfs uitgenodigd om te spreken op belangrijke congressen tegen de verspreiding van virussen.

Uitbraken in online games

Ook andere online spellen hadden eerder uit uitbraak zoals EverQuest, World of Warcraft. Dit zijn net als Bendes massive multiplayer online games.

Deze uitbraak in WoW was interessant voor wetenschappers om te volgen om te kijken naar de verspreiding van virussen. Het gedrag van mensen kan in spellen overeenkomen met het gedrag in een echte situatie. Ook de verspreiding en keuzes die mensen maken in spellen of simulaties zijn zeer interessant voor wetenschappers.

In de online game Bendes was er al snel een run op mondkapjes en stegen de prijzen enorm. Dit komt overeen wat er nu in Azië gebeurd. Daar liggen de prijzen ook al stukken hoger. De besmettingsgraad is in bepaalde steden wat kunstmatig hoog omdat het spel in bepaalde steden meer spelers heeft.

Geen spelletje

Voor de inwoners van de echt getroffen steden is dit niet bepaald een spelletje. Steden zijn afgesloten en ziekenhuizen lopen vol.

China werkt hard om de ziekte de baas te blijven door een nieuw ziekenhuis te bouwen. In Nederland zou dit misschien even duren maar ze zijn het daar van plan in 7 dagen. Eerder bouwden ze ook al succesvol een ziekenhuis in een vergelijkbare periode, de kennis en kunde is er. Met al 10 bulldozers en apparatuur ter plaatse gaan ze in een enkele week een ziekenhuis bouwen met 1.000 bedden.

Voor het bouwen is gekozen voor prefabricage. Omdat er met prefab gewerkt gaat worden zal het snel en niet te duur worden. Gebruik van prefab-elementen beton versnellen de bouwtijd in de uitvoeringsfase van het bouwen.

De crisis is voorlopig nog niet voorbij maar met al deze nieuwe technologie kan er gewerkt worden aan een oplossing.

Bron: https://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4946772&t=1579933078475

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
23795084 7922379 image a 8 1579817036564

Wuhan National Biosafety Laboratory is het laboratorium in China voor het bestuderen van gevaarlijke ziekteverwekkers zoals SARS en Ebola

failed 1542644143

Minister: ‘Kleine kans dat coronavirus naar Europa komt’, enkele uren later: ‘Drie besmettingen in Frankrijk’