in , ,

Minister: ‘Kleine kans dat coronavirus naar Europa komt’, enkele uren later: ‘Drie besmettingen in Frankrijk’

Tumisu / Pixabay

Vanaf het moment dat bekend werd dat er een nieuw coronavirus was opgedoken in China riepen Nederlandse politici dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Welnee! Het was een regionaal fenomeen!

Ja, de wereld wordt steeds kleiner, maar dit virus wordt echt wel in de hand gehouden hoor. En naar Nederland komt het allemaal niet. Echt niet. Nooit niet.

Vrijdag stuurde minister Bruins van Volksgezondheid de Tweede Kamer een brief over het coronavirus. Volgens hem was de kans op corona-besmettingen in Europa hartstikke klein.

Ja, het was allemaal niet best wat er in China gebeurde, maar hé, dat is een ver van ons bed show. Geen zorgen, niets aan het handje.

Enkele uren later werd bekend dat minstens drie mensen besmet zijn in Frankrijk. De Franse autoriteiten achten de kans daarnaast nog eens groot dat er meer besmettingen zijn. “We zullen er alles aan doen om deze epidemie te bedwingen,” aldus minister Buzyn in een persconferentie.

De patiënten worden op geïsoleerde afdelingen behandeld, en er wordt onderzoek gedaan naar een ieder met wie de patiënten de afgelopen weken in contact zijn geweest.

Maar: volgens de minister is het nu eenmaal zo dat we in een tijd leven waarin de grenzen niet zomaar gesloten kunnen worden. Nee, blijkbaar ook niet als er een dodelijke epidemie rondwaart.

Het moge duidelijk zijn: …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Steun mij, zodat u op de hoogte blijft!

Tikkie | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Ministers vinden steeds dat er “niets aan de hand” is. Totdat blijkt dat er “iets” aan de hand is, en dan konden ze het nooit zien komen hebben.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Interessant: Online game simuleert onopgemerkt de verspreiding van het Coronavirus

Misleiding op gebied van voedselveiligheid wordt door regering met opzet in stand gehouden