in , ,

Je verwacht het niet: Van 2,3 miljoen migranten met bsn weet Nederland niet waar ze zijn

Van 2,3 miljoen migranten die een burgerservicenummer (bsn) hebben, heeft Nederland geen idee waar ze zijn.

Het gaat om niet-Nederlanders die hebben aangegeven dat ze korter dan vier maanden in Nederland zijn.

Of ze het land daadwerkelijk verlaten hebben, valt niet te zeggen, evenmin is bekend waar zij woonden toen ze nog in Nederland verbleven. Daardoor is het moeilijk te controleren of migranten uitgebuit worden, in de criminaliteit belanden of fatsoenlijk gehuisvest worden.

Een blinde vlek, noemt Conny Rijken van Tilburg University de groep migranten die niet bij een gemeente staat ingeschreven, maar wel een bsn heeft.

Rijken is hoogleraar mensenhandel en globalisering en doet onder meer onderzoek naar arbeidsuitbuiting, een vorm van mensenhandel.

“We hebben een onzichtbare groep gecreëerd. Aangezien we weten dat arbeidsmigranten en ongedocumenteerden kwetsbaar zijn voor verschillende vormen van fraude en uitbuiting, zou dat ons op zijn minst tot voorzichtigheid moeten manen.”

De 2,3 miljoen ‘onzichtbare’ ­migranten staan sinds 2014 in de zogeheten Registratie niet-ingezetenen (RNI). Die is met name handig voor arbeidsmigranten:

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5G 1563343065

Stichting Stop5GNL heeft de Nederlandse Staat gedagvaard

54e6dd444355a914ea898675c6203f78083edbed5159714b73267b 640 lol

Trolollolol: Justitie wil dat vluchteling meebetaalt aan opvang azc