in

Jihadisten Islamitische Staat welkom in Amsterdamse moskee

176163285 7ec4752787 El Tawheed

De Nederlandse krant de Telegraaf bracht gisteren het nieuws dat de Tawheed-moskee in Amsterdam een thuisbasis biedt voor -gangers van de (IS).

Zowel de Amsterdamse gemeente, lokale als de landelijke hebben nooit ingegrepen, hoewel hierover wel de nodige informatie bekend is. De Telegraaf publiceerde een foto waarop jihadisten zichtbaar zijn in ontmoeting met personen van het moskeebestuur van deze salafistische moskee.

De moskee is sinds jaar en dag berucht als bolwerk en is nog altijd een bron voor de verspreiding van de salafistische boodschap. Zowel mensen die daadwerkelijk naar de IS in ë afreizen, als salafistische ronselaars, maar ook aanslagplegers, komen er met regelmaat over de vloer.

Het is mogelijk dat ze er onderwijs kregen en hun terroristische plannen voorbereidden. Nederlandse agenten zijn er niet welkom, Marokkaanse mogen wel binnenkomen.

Uit de komen vooral van de rechtse partijen stevige geluiden als het om deze moskee gaat. Ze zijn ‘geschokt' en eisen ‘keiharde maatregelen' tegen de moskee en het bestuur. Echter veel van de partijen die hierover nu verontwaardigd zijn, waren zelf in publieke functies actief om hiertegen te handelen en hebben dit nagelaten.

Enkel de PVV komt in deze kwestie geloofwaardig over, voorman Geert Wilders liet via twitter weten; “Sluiten. Allemaal. Islam is terreur en moskeeën horen niet bij Nederland.”

Vanaf de oprichting van de IS werd duidelijk dat ook in Nederland dergelijke denkbeelden onder moslims een zekere populariteit genieten. De Nederlandse inlichtingendienst AIVD schreef in het jaarverslag over 2014 al dat in Nederland honderden jihadisten en enkele duizenden sympathisanten van het jihadisme rondlopen.

Een jaar later bleek dat zo'n 220 salafisten met een Nederlandse paspoort naar waren afgereisd om aan de heilige strijd deel te nemen.

Lees ook eens verder bij de bron: re-act.be

Photo by rick cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
no money 2070384 1280 400x225

Verenigde Staten moet in 2018 $1,33 biljoen extra lenen

medisch beroepsgeheim inperken decentrale zorg

Het medisch beroepsgeheim in de gemeentelijke zorg wordt deels opgeheven voor fraudebestrijding