in

Chrislam: Zo wordt ook kerst in Europa geïslamiseerd

‘Chrislam’ is de samenvoeging van ‘christendom’ en ‘islam’, een theologie die zowel buiten als binnen de kerken steeds meer aanhang krijgt, vooral onder mensen die nog maar amper onderlegd zijn in de Bijbel. Zij geloven dat de Jezus in de Bijbel feitelijk dezelfde is als de Jezus (Isa) in de Koran, en hebben er dan ook weinig moeite mee dat ook het kerstfeest in Europa stapsgewijs wordt geïslamiseerd.

De afgelopen jaren ruilden supermarkten zoals Albert Heijn het woord ‘kerst’ op producten in voor ‘feest’, en een school in het Duitse Lüneburg ging zelfs zover de traditionele kerstviering uit te stellen omdat welgeteld één moslimscholier had geklaagd dat de gezongen liederen ‘niet overeenkomen met mijn geloof’. Het ‘grotere wij’ in de kersttoespraak van koning Willem Alexander lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat gezamenlijk door de knieën moet gaan voor één specifieke religieuze ideologie, dat in realiteit alles haat waar het christelijke kerstfeest oorspronkelijk voor staat.

De woorden ‘kerst’ en ‘kerstmis’ schijnen ook in de ogen van de gevestigde orde discriminerend te zijn voor moslims. Veel traditionele kerstmarkten kregen daarom een andere, ‘multiculturele’ naam, zoals de Amsterdam Winter Parade, Brussels Winter Pret, London Winterville, het München Winter Festival, et cetera.

Kerstviering op geboortedag van Mohammed

Ook het oorspronkelijke christelijke kerstfeest ontkomt niet aan islamisering. In Groot Brittannië organiseerde de All Saints Church in Kingston op 3 december een gezamenlijke kerstviering van Jezus èn Mohammed, bedoeld om de geboortedag van de islamitische ‘profeet’ te vieren, en ‘uit te kijken naar de geboortedag van Jezus’.

Op de prominente christelijke blog ‘Archbishop Cranmer’ werd felle kritiek geuit op de verplaatsing van de kerstviering naar de verjaardag van Mohammed, en vooral op het ontnemen van de status van Koning en Messias van Jezus. Hij werd tijdens die ‘chrislamitische’ dienst zelfs niet als profeet geëerd.

Schotse kerk liet anti-christelijke passage uit Koran voorlezen

De Schotse Episcopale Kerk in Glasgow maakte het eerder nog erger door tijdens een adventsdienst een passage uit de Koran voor te lezen waarin letterlijk wordt ontkend dat Jezus Christus de Zoon van God is.

De regionale Schotse regering organiseerde en subsidieerde dit jaar tal van ‘winter festivals’ voor religieuze minderheden, maar negeert het kerstfeest, en dat terwijl nog steeds de helft van de Schotten zich christenen noemen.

Kerstdienst geschrapt, wel verplichte deelname aan Arabische cultuurweek

Een basisschool in het Deense Graested schrapte de traditionele kerstdienst in de kerk om de moslimscholieren niet te kwetsen. Kort daarvoor waren alle leerlingen nog verplicht deel te nemen aan de ‘Syrië week’, waarin ze werden ondergedompeld in de (moslim)cultuur van het Midden Oosten. Na klachten van ouders reageerde het schoolbestuur dat zij vooral ‘nieuwe tradities’ willen creëren (met de nadruk op ‘nieuw’).

In Frankrijk werd een jaarlijkse kerstmarkt in Lyon geschrapt omdat de gemeente de kosten voor het beveiligen tegen islamitische terreuraanslagen te hoog vond. In België beval het Rode Kruis in Luik om alle christelijke kruizen uit de 28 kantoren in de stad te verwijderen, zogenaamd om de ‘seculiere aard’ van de organisatie te benadrukken.

Kerstfeest uitgesteld na klacht één moslimscholier

Een school in het Duitse Lüneburg stelde de kerstviering uit nadat één moslimscholier had geklaagd dat de geplande liederen niet verenigbaar zijn met zijn geloof. Dit besluit leverde de school een storm aan woedende protesten op. De directeur besloot daarop om niet-christelijke kerstliedjes zoals ‘Rudolph the Red Nosed Reindeer’ wèl toe te staan. AfD leider Alexander Gauland noemde het niettemin ‘een ondraaglijke, onvrijwillige onderwerping aan islam’, en een ‘laf onrecht’ dat niet-moslimkinderen wordt aangedaan.

Sneeuwpop in Boerka

De tot ‘multiculturele wintermarkt’ omgedoopte traditionele kerstmarkt in München toonde een sneeuwpop in een boerka. ‘En dat is dan een symbool van tolerantie?’ spotte de Beierse AfD leider Petr Bystron. In Berlijn werd de kerstmarkt na de dodelijke moslimaanslag van vorig jaar, waarbij 12 mensen werden gedood en 50 gewonden vielen, geheel beschermd door betonblokken. Diverse kerstmarkten, zoals in Stuttgart, Potsdam en Bonn moesten worden gesloten of geëvacueerd vanwege een dreigende islamitische (bom)aanslag.

Scholen en gemeentehuizen in Italië verwijderden kerstbomen en christelijke kerstsymbolen; in Noorwegen liet een school naast Bijbelteksten over de geboorte van Jezus ook Koranteksten voorlezen; in Spanje verving de gemeenteraad van Madrid de kerstfestiviteiten door het ‘internationale feest der culturen’, waarbij de extreemlinkse burgemeester Manuela Carmena benadrukte dat het inderdaad de bedoeling is om kerst van zijn christelijke wortels te ontdoen. Om dat te onderstrepen werd de grote kerststal op het beroemde Puerta de Alcalá geschrapt.

Moeten Willem-Alexanders ‘wij’ zich onderwerpen?

‘Het zoeken naar het grotere wij’ waar koning Willem-Alexander in zijn kersttoespraak over sprak, lijkt dan ook vooral een ‘wij’ te zijn dat door de knieën dient te gaan voor islam en bijkomende de eisen en extreme ‘gevoeligheden’ van moslims.

De koning stelde dat ‘nuance en inlevingsvermogen’ het onderspit dreigen te delven. Inderdaad, dat krijg je als je in Europa miljoenen volgelingen van een religieuze ideologie binnenhaalt die van kinds af aan leren alles te verachten en te haten wat niet overeenkomt met islam -vooral als het Joods en christelijk is-, en vervolgens de autochtone bevolking dwingt om zich in naam van ‘tolerantie’ en ‘multiculti’ stapsgewijs aan hen te onderwerpen.

Lees ook eens verder bij de bron: xandernieuws.punt.nl

6 Comments

Leave a Reply
 1. Het wordt tijd dat ALLE religies van de aarde verdwijnen. UIt naam van denkbeeldige goden hebben religieuze leiders eeuwen lang de mensheid onderdrukt en achterlijk gehouden.
  De islam en de christelijke kerken hebben de wetenschappers, mensen met nieuwe ideeen, verbrand, gemarteld en uit de gemeenschap verbannen.
  Duizend jaar geleden bloeide de wetenschap in Bagdad, totdat een religieuze stroming ontstond in de islam die wetenschap als ” haram” bestempelde.

  Vijfhonderd jaar later werd Giordano Bruno verbrand door de RK kerk omdat hij de sterren correct beschreef als zonnen, net als onze zon, maar heel ver weg. Dat ging tegen de bijbel in dus… op de brandstapel die ketter!

  Zonder de negatieve invloed van de religies zouden we minstens 500 jaar verder geweest zjn in de ontwikkeling van kennis en wetenschap. Denk je eens in hoe de wereld over 500 jaar er uit zou zien, als we ons tenminste niet eerst opblazen of de planeet op andere wijze vernietigen…

  Tokko

 2. Mensen maken goden, uit een drang het onbegrepene te verklaren. De wetenschappers hebben niet op alle vragen een antwoord, maar ze werken er aan.
  Bovendien, waarom is het nodig om echt alles te begrijpen en te verklaren?

  Volgens mij zijn mensen geen goden, maar ook geen duivels. Gewoon een wat verder ontwikkelde primatensoort, die zich zelf de koning van de wereld waant, de kroon op de schepping. Intussen de enige soort die oorlog voert over onzinnige denkbeelden, zoals godsdiensten die een ietsepietsie van elkaar verschillen.

  Weg er mee dus. Religie de wereld uit en er is minder reden om oorlog te voeren.

  Tokko

 3. Religie is weer wat anders.
  Dit is een groep mensen met 1 gezamenlijk standpunt of
  kenmerk. Maar.het blijven altijd mensen die het doen.
  Wij doen alles zelf – daar kan je niemand voor verantwoordelijk houden. Welliswaar gebeurt dit alles volgens een wederkerigheids-principe, Stijg je boven dit principe uit – of kom je onder dit principe – dan voel je dat je geen grijze muis of schaap bent. Want .de massa of groep trekt jou weer mee terug. Je gaat weer in de pas lopen.
  De kracht van de massa is sterker dan welk wapen ook.
  .
  De machthebber weet dit. “Verdeel en heers” Kijk maar om je heen “allemaal met hun kop in het mobiel” = schapen

Geef een antwoord

10 ‘complotten’ die in 2017 zijn uitgekomen

Bijzondere voorspellingen voor 2018