in , , ,

Klimaatakkoord op je bord: Extra heffing op vlees steeds dichterbij

hamburger with toppings

Het plan is zo goed als klaar, de politieke steun groeit. is voorzichtig op weg naar een heffing op . Beter voor , en .

Wie over een paar dagen een hap neemt van de ­gevulde ­­kerst-rollade of de kunstig ingepakte Beef Wellington, had best iets meer willen betalen voor die stukken vlees.

Het iets hogere prijskaartje houdt rekening met de schade aan klimaat en natuur, die in de ­gewone prijs niet tot uiting komt. De steun voor dit idee is te lezen in een vorige maand gepubliceerde enquête, in opdracht van de Tapp Coalitie, een organisatie die een plan heeft uitgewerkt voor de invoering van een eerlijke vleesprijs.

Van de ondervraagden is 55 procent uitgesproken voorstander van invoering van een eerlijke, hogere, vleesprijs. Nog eens een derde zegt er neutraal ­tegenover te staan, echte tegenstand komt dus slechts van een kleine groep, van ruim 10 procent.

De politieke steun voor een hoger prijskaartje aan een sudderlapje of kippepoot groeit.

Zelfs de , in het verleden fel ­tegenstander van zo'n ingreep, is aan het schuiven. Leden hebben een amendement op het verkiezingsprogramma ingediend om de externe milieukosten van vlees op te ­nemen in de prijs.

Wel wordt het woord ‘vleestaks' vermeden, dat ligt gevoelig ….

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
572994bae258d3a5174f5515 640 ziekenhuis1

Uitwerking van 10 jaar Rutte: Niet-acute zorg ziekenhuizen gestaakt voor coronazorg

cdc centers for disease control

Nu weigeren zorgmedewerkers VS ook massaal de corona vaccins