in ,

Lijk uit de kast: Afvalverwerkingsbedrijf AEB de vernieling in geholpen door minister Kajsa Ollongren

EDSg4u2WkAAGNCA
via https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/1167735111850369025

Volgens Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) heeft de huidige minister van Binnenlandse zaken en voormalig wethouder van Kajsa Ollongren (D66) geen schone handen in de malaise rondom het Amsterdamse afvalverwerkingsbedrijf AEB.

zou in haar tijd als wethouder vooral geprobeerd hebben ‘geen gezeik te krijgen' en fouten hebben gemaakt, waardoor de afvalcrisis nu extra uit de hand loopt.

Volgens het stuk van Parool waarnaar Bosma op Twitter verwijst zou Kajsa Ollongren geprobeerd hebben iedere vorm van ‘slecht nieuws' over AEB te vermijden om daarmee vooral geen vieze vingers te krijgen.

De -politica wist waarschijnlijk wel van problemen, maar dacht natuurlijk dat ‘als ik er niet aan dan bestaat het niet'. Nou, jawel hoor.

Omdat de Gemeente Amsterdam er zelf niet zo rijkelijk bij zit, wordt het investeren in de operationaliteit van het bedrijf AEB, waarvan zij aandeelhouder is, erg lastig. Hierdoor dreigt een deel van AEB te moeten worden gesloten of aandelen in AEB te verliezen.

De aandelenverkoop zou echgter wel een flinke kapitaalinjectie kunnen aanjagen waarna er kan worden geïnvesteerd in de faciliteiten van AEB.

De gemeente raakt dan wel zeggenschap kwijt, maar het …

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
doods pil 1567405441

D66 komt toch met controversieel wetsvoorstel ’voltooid leven’

malware 1567412378

iPhone-malwaresites blijkt ook gericht op Google’s eigen Android en Microsoft Windows