in , ,

LOL, censuurminister Ollongren: ‘Onafhankelijke media is het beste wapen tegen nepnieuws’

Daar hebben we de Minister van Censuur!

Kajsa Ollongren () maakt zich compleet ongeloofwaardig door tijdens dit interview onafhankelijk mediamakers in woord te waarderen maar in daad te negeren.

Daarnaast kreeg deze onvervalste Bilderberg adept afgelopen woensdagochtend felle kritiek in de Tweede Kamer.

Haar werd verweten dat ze bewust een kritisch rapport heeft achtergehouden, om de uitslag van het referendum over de op Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (sleepwet) te beïnvloeden.

Oh ja hadden we je al herinnerd dat in februari dezelfde Ollongren de afgesproken afschaffing van de referendumwet door de Tweede Kamer loodste?

Hier spreekt de MinistryOfTruth tegen u dames en heren, compleet transparant en ‘in your face’.

Onafhankelijke media is gecontroleerd door de , er zijn nog maar weinig journalisten die zelfstandig nadenken en niet alles klakkeloos overkladden.

Het was een bijzonder debat, woensdag met minister Ollongren, over één zin van een ambtenaar. Deze zin stond in een mail van een senior beleidsmedewerker van het ministerie, van donderdag 15 maart, verstuurd om 10:53u. Dit was midden in de campagne voor het referendum over de . De minister werd gevraagd om een keuze te maken, of ze dit rapport naar de Kamer wilde sturen:

“Min BZK heeft besloten dat, nu verzending van het rapport niet meer enige tijd voor het referendum kan plaatsvinden, verzending na het referendum te verkiezen is.

Woensdag hadden we in de Kamer een urenlang debat met minister Ollongren over deze zin. De mail van de ambtenaar van 15 maart was onderdeel van een dik pak papier dat Nieuwsuur boven tafel had gekregen. Tijdens dat debat wilde de minister ons doen geloven dat het besluit om het kritische rapport van de CTIVD pas na het referendum van 21 maart naar de Kamer te sturen niets te maken had met dat referendum, maar met overleg dat moest worden gevoerd met geheime diensten in andere landen, om te voorkomen dat die aanstoot zouden nemen aan dat rapport. Maar die diensten hadden op 30 november al een eerste versie van het rapport ontvangen en op 9 februari nog een tweede versie, waar sindsdien weinig meer aan is veranderd. Het lijkt me sterk dat op 15 maart plotseling grote bezwaren zouden zijn gerezen.

…het gedoe rondom dit rapport lijkt toch meer op ‘de oude politiek’. Waarbij ministeries informatie die minder gunstig is liever even achter houden.

Minister Ollongren, ik [Ronald van Raak] kan u echt niet geloven. Ik snap niet waarom rapporten maanden op het ministerie moeten liggen en de minister kan bepalen wanneer iets wel of niet naar de Tweede Kamer gaat. Dat nodigt alleen maar uit tot politieke spelletjes, op het moment dat bepaalde informatie het ministerie even niet goed uitkomt. De enige manier om dit soort spelletjes te voorkomen is zorgen dat rapporten niet zo lang op het ministerie liggen. De rapporten van de CTIVD kunnen voortaan beter direct naar de Tweede Kamer.

Alles bij de bron; TPO


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het toekomstig weerbeeld? Geloof het of niet maar het wordt kouder!

Opeens is de coalitie het toch eens met nieuwe peperdure klimaatmaatregels