in

LOL, wel strakke zet: Wil China het IMF overbodig maken?

Landen die in de problemen komen zijn voortaan niet meer aangewezen op hulp van het IMF, want ook China is bereid een helpende hand toe te reiken. Het land beschikt over heel veel dollarreserves en is bereid deze uit te lenen aan landen die juist een tekort aan dollars hebben om hun rekeningen te betalen, zo bericht Bloomberg.

Zo verstrekte China in oktober $2,3 miljard aan Argentinië middels een valutaswap en leende ze afgelopen maand $4 miljard uit aan Venezuela. Beide landen waren in de problemen gekomen en kampten met een tekort aan dollars. Door de Chinese hulp hoeven deze landen niet meer aan te kloppen bij het IMF, een significante trendbreuk met de afgelopen decennia.

IMF of China?

In het verleden waren landen min of meer overgeleverd aan het IMF als ze betalingsproblemen hadden. Het IMF verstrekte nieuwe leningen, met als voorwaarde dat er bepaalde hervormingen werden doorgevoerd.

Terwijl de pro-Westerse regering van Oekraïne dit jaar een lening van $17 miljard van het IMF accepteerde klopten Argentinië, Venezuela en Rusland dit jaar voor hulp bij China aan.

Lees verder via Marketupdate.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dorpsopstand op Voorne-Putten door flitspaal

Dusss door de kracht van gedachten: Door te denken aan beweging worden je spieren sterker