in

Méééérrr EU: EU-Hof van Justitie, enige die bevoegd is te oordelen of een EU-instelling in strijd handelt met Europese wetgeving

Het Europees Hof van Justitie heeft als enige in de de bevoegdheid om te oordelen of een EU-instelling in strijd handelt met Europese wetgeving.

Dat verklaren de hoogste Europese rechters naar aanleiding van de uitspraak van het Duitse grondwettelijk hof eerder deze week over het opkoopprogramma van de (ECB). De ECB is een EU-instelling.

Het Duitse verwees dinsdag een uitspraak in 2018 van het EU-hof over het aankoopprogramma van obligaties naar de prullenbak, een hoogst uitzonderlijke stap.

Volgens het hof in is het programma ter waarde van 2,7 biljoen euro dat in 2015 startte legaal, maar de Duitse rechters eisen dat de ECB binnen drie maanden duidelijk maakt wat de voordelen zijn van deze zogenoemde kwantitatieve verruiming.

Anders mag de Duitse centrale bank, de Bundesbank, er niet meer aan meedoen.

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Database van Wuhan’s ‘Batwoman’ gewijzigd, 48 uur voordat COVID-19-monsters werden vernietigd

Fins experiment: Basisinkomen maakt mensen gelukkiger én zet aan tot werken