in , ,

Mooie Yulia, de MH17 en de gewone burgers van Oekraïne

Een jaar geleden zagen we bijna allemaal de professioneel gemaakte videoclip van de mooie Yulia Marushevska. Ze riep de rest van de wereld op om de opstand van (een deel van) het Oekraïnse volk tegen de corrupte dictator Janoekovitsj te steunen.

Het filmpje bleek te zijn gemaakt met de steun van de Amerikaanse National Endowment for Democracy. Later bleek dat de VS ook op andere manieren probeerde om in en op het Westen gerichte regering aan de macht te krijgen.

De opstand werd een succes. De dictator moest vluchten en er kwam een nieuwe op het Westen georiënteerde regering, met daarin politici uit het lijstje van de Amerikaanse onderminister Victoria Nuland.

De opstand werd ook een ramp. Communistische, op georiënteerde politici werden vervolgd en verjaagd. In Odessa bezetten 40 pro-Russische demonstranten een vakbondsgebouw, maar die werden door een menigte rechts-extemisten doodgeknuppeld en levend verbrand.

Rusland annexeerde de Russisch-sprekende vanwege de belangrijke militaire basis op dat schiereiland.

De nieuwe regering in Kiev stuurde tanks en gevechtsvliegtuigen naar de oostelijke provincies, die traditioneel op Russisch gezinde politici stemmen.

video is verwijderd

Extreemrechtse politici riepen op om de Janoekovitsj aanhangers in het oosten uit te roeien of te verjagen.

Langzamerhand escaleerde de situatie tot een burgeroorlog.

Vijf maanden na de oproep van de mooie Yulia werd de MH-17 neergeschoten. Daarbij vielen 298 doden en dat leidde bijna tot internationaal ingrijpen door NAVO-troepen.

De gewone mensen willen helemaal geen oorlog: ze zijn niet bang voor een Russische invasie.

Lees verder via Cassandraclub.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Doen verkiezingen er eigenlijk nog toe in Europa? Nee dus, EU is een dictatuur

De belastingbetalers weer opgelicht: Fraude van 700 miljoen bij nationalisatie SNS Reaal