in , , , ,

Nederlandse aardbeien vol gif, tot aan blaren in de mond aan toe bij opeten

Couleur / Pixabay

Snoep verstandig eet een appel zeiden ze, maar toen bleek er toch behoorlijk wat gif in te zitten. Maar niet zoveel als in de Nederlandse aardbeien. Daar zit volgens een onderzoek uit 2017 zelfs zes keer meer gif in dan in ander fruit.

Koop maar eens een pakje Nederlandse aardbeien in de supermarkt. En dan niet de biologische, maar de ‘grote joekels’ waarvoor u zo’n €2,70 betaalt. U herkent ze direct: ze zijn enorm rood en groot. Groter dan u ooit in uw eigen tuin zou kunnen maken.

Maar wanneer u een hapje neemt dan proeft u eigenlijk helemaal niets. Ten minste, als je weet hoe échte aardbeien proeven.

Aardbeien uit de eigen tuin zijn namelijk vele malen zoeter dan de aardbeien uit de supermarkt. Ze zijn weliswaar niet zo groot, maar wel sappiger.

Bijkomend voordeel: er zit géén of minder gif in. En laat het nu net de pesticiden zijn waardoor de Nederlandse aardbei steeds minder aantrekkelijk wordt.Volgens onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt elke aardbei zo’n zeven tot acht keer bespoten met een giftige stof.

Van de supermarktaardbeien krijg ik dan ook steevast blaren in mijn mond. Die blaren heb ik niet als ik biologische aardbeien eet of aardbeien uit mijn eigen tuin. Ik hoor deze klacht van meer mensen om mij heen. Moet je nagaan. Blaren in je mond van aardbeien die niet naar aardbeien smaken en dat voor €2,70.

De neurotische empiristen zullen zeggen: ‘bewijs dat maar eens!’.

Volgens Hans Muilerman van onderzoeksgroep Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) op de website van Joop.nl gaat het flink mis:

“De NVWA werkt met een totaal achterhaalde aanpak. Daar is al dertig jaar wetenschappelijke consensus over. Je moet kijken naar het totaal van de schadelijke stoffen, naar de combinatie-effecten en niet naar de giftigheid per afzonderlijke stof. Er zijn stoffen die geen effect hebben op zichzelf, maar wel in combinatie met andere stoffen.”

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alieda
2 jaren geleden

Ja nu wat is dit allemaal als het getest is mogen de aarbeien toch niet in de supermarkten liggen of bij de groenteboer nu is dit waarheid of leugen heb er niets van op tv gezien of gehoord kom op er is al genoeg ellende in de wereld of is dit ook zo.n manier ik verwacht een eerlijk antwoord hier op

Wil marsé
2 jaren geleden

Verbaast me niks. Het enige wat telt is wat er onder de streep overblijft. Daar hierdoor de gezondheid van de consument in gevaar wordt gebracht zal ze een rotzorg zijn. Dus als ze hierdoor 4 keer p. Jaar kunnen oogsten ipv 3 keer zal het ook zo gebeuren. Want het bedrijfsleven en zeker de supermarkten hebben maling aan de consument.Maar ook dat is oud nieuws….

Henny Bijl
2 jaren geleden

Oh Hoi, hebben we weer een hetze ? Koop 3 bakjes aardbeien , eet ze op en val dood ? Get a life !!

1 taak: ‘wegwijzer’ stuurt 1800 marathonlopers compleet verkeerde kant op, 1 deelnemer loopt juiste route

Knettergekke Paus Franciscus eist “New World Order” voor “bestuur” van natiestaten