in

Nederlandse Turken hoeven miljoenen bijstand niet terug te betalen wegens discriminatie

De rechtbank heeft onlangs besloten dat sommige gemeentes in Nederland discriminerend handelen door uitsluitend onderzoek te laten doen naar vermogensonderzoek op Turks grondgebied.

Dat blijkt uit vonnissen die de Telegraaf in handen heeft. De uitspraak zou er voor zorgen dat er miljoenen aan niet terugbetaald hoeven te worden.

Tegen een op de vijf Nederturken met een bijstand bestaan verdenkingen van fraude, meldt de krant. Het zou gaan om stiekem huizenbezit in Turkije, terwijl ze dat volgens de regels verplicht zijn om te melden.

Voor de gemeentes is het een harde klap, omdat ze dachten een effectieve methode in handen te hebben. “Wij hebben er moeite mee dat er verschil wordt gemaakt tussen uitkeringsgerechtigden met vermogen in Nederland en die met buitenlandse bezittingen”, zegt de Tilburgse wethouder Erik de Ridder.

Door de uitspraak van de rechter krijgen bewezen fraudeurs volgens de krant inmiddels weer een . Onder ambtenaren wordt er verbaasd gereageerd. “Dit is de wereld op zijn kop, want fraude is fraude”, valt te lezen op een ambtenarenforum. “Is de betreffende rechter van mening dat een gemeente voor iedere aanvraag een vermogenscontroletripje naar Turkije, of Afghanistan moet organiseren om de schijn van te vermijden?”, vraagt een ander zich af.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sisterons
3 jaren geleden

Natuurlijk hoeven ze dat niet terug te betalen. Daar hebben ze de nuttige idioten toch voor.

Vrouw minister Ollongren produceert DWDD-vervanger

Het voormalige Foster Parents Plan, hebben kinderen seksueel misbruikt