in

Nederlandse Turken hoeven miljoenen bijstand niet terug te betalen wegens discriminatie

8ff28438 1873 11e8 bb8d 3758fff89a39

De rechtbank heeft onlangs besloten dat sommige gemeentes in Nederland discriminerend handelen door uitsluitend onderzoek te laten doen naar vermogensonderzoek op Turks grondgebied.

Dat blijkt uit vonnissen die de Telegraaf in handen heeft. De uitspraak zou er voor zorgen dat er miljoenen aan bijstand niet terugbetaald hoeven te worden.

Tegen een op de vijf Nederturken met een bijstand bestaan verdenkingen van , meldt de krant. Het zou gaan om stiekem huizenbezit in , terwijl ze dat volgens de regels verplicht zijn om te melden.

Voor de gemeentes is het een harde klap, omdat ze dachten een effectieve methode in handen te hebben. “Wij hebben er moeite mee dat er verschil wordt gemaakt tussen uitkeringsgerechtigden met vermogen in Nederland en die met buitenlandse bezittingen”, zegt de Tilburgse wethouder Erik de Ridder.

Door de uitspraak van de rechter krijgen bewezen fraudeurs volgens de krant inmiddels weer een . Onder ambtenaren wordt er verbaasd gereageerd. “Dit is de wereld op zijn kop, want fraude is fraude”, valt te lezen op een ambtenarenforum. “Is de betreffende rechter van mening dat een gemeente voor iedere aanvraag een vermogenscontroletripje naar Turkije, Marokko of moet organiseren om de schijn van te vermijden?”, vraagt een ander zich af.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
24124949960 127689ffa4 Ollongren

Vrouw minister Ollongren produceert DWDD-vervanger

Plan UK BIAAG Logot Transparent RGB 1

Het voormalige Foster Parents Plan, hebben kinderen seksueel misbruikt