in

Nieuwe aanbeveling van de WHO: Nu ook thuis mondkapje dragen

who mondkapje thuis

Een nieuwe richtlijn van de WHO adviseert nu om bijna overal een mond-neus-bescherming te dragen, onafhankelijk van het feit of er afstand kan worden gehouden of niet.

Terwijl het nut van een mondkapje tot nu toe niet duidelijk bewezen is.

De WHO, die net als de Nederlandse regering tijdens de coronacrisis al meermaals van mening veranderde, heeft enkele dagen geleden haar aanbevelingen betreffende het inmiddels alledaagse mondkapje geactualiseerd.

Nu wordt van de kant van de WHO aanbevolen dat men ook in de eigen woning een mondkapje zou moeten dragen als men bezoek van buitenstaanders ontvangt, als de ventilatie niet goed is of als dit niet goed ingeschat kan worden.

Dat zou gelden “onafhankelijk van het feit of men zich aan een afstand van minstens een meter kan houden”.

Ook voor ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen adviseert men dat alle daar werkende mensen een mondkapje zouden moeten dragen, onafhankelijk van het feit of zij daar als verplegend personeel, schoonmaak- en keukenkracht of op kantoor werken.

Zin en nut van mondkapjes niet bewezen

De WHO geeft ook aanwijzingen over de omgang en de hygiëne met de nieuwe alledaagse benodigdheid. Zo zouden de mondkapjes niet aan de arm en niet in de hand gedragen moeten worden en ook niet naar beneden getrokken moeten worden tot de kin of de hals.

Ze zouden, als je ze bij wijze van uitzondering een keer niet nodig hebt, in een schone en recyclebare plastic zak bewaard moeten worden. Hoewel de WHO met haar nieuwe aanbeveling het gebruik van de mondkapjes uitbreidt, blijft ze echter op het standpunt staan dat het nut van het dragen van een mondkapje bij gezonde mensen tot nu toe niet duidelijk bewezen zou zijn.

Zo schrijft ze zelf:

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e8d4434852ad14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784f742f7fd2924f 640 corona

Nederland glijdt heel snel af in totale verdeeldheid

3836251365 c33977b2ae vaccinate1

Bijsluiter Pfizer vaccin waarschuwt expliciet dat ‘onbekend is of het Covid vaccin van invloed is op de vruchtbaarheid’