in , ,

Nieuwe aangenomen regeling levert zonnepanelenbezitter minder geld op, langere terugverdientijd

De nieuwe salderingsregeling voor zonnepanelen leidt tot een kleiner financieel rendement voor de , maar de aanschaf van zonnepanelen blijft een aantrekkelijke investering.

Dat meldt de voorlichtingsorganisatie Centraal op basis van een doorrekening van de nieuwe regeling. Minister Wiebes maakte de details daarvan vandaag bekend.

Een set van tien zonnepanelen kost op dit moment ongeveer 4000 . Onder de oude salderingsregeling maakt iemand na 25 jaar (de levensduur van de panelen) volgens Milieu Centraal 16.400 euro winst.

Als je dat vergelijkt met een spaarrekening, gaat het om een rendement van 5,8 procent. Wie vanaf nu zo'n set koopt, verdient volgens de nieuwe regeling uiteindelijk 10.500 euro.

Dit is te vergelijken met het rendement van 4 procent op een spaarrekening.

De oude salderingsregeling houdt in dat de stroom die mensen aan het elektriciteitsnet leveren, weggestreept mag worden tegen de stroom die ze van het net afnemen.

Daarbij betaalt de consument evenveel voor de stroom die hij gebruikt, als hij verdient met de levering van zonnestroom (op dit moment ongeveer 22 cent per kilowattuur).

Deze gunstige regeling wordt na 2023….

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

IMF doet ook een duit in het zakje: diepe recessie in Europa lijkt uitgemaakte zaak

Dieptrieste EU ergert zich over coronahulp uit Rusland en China: ‘Dit is een propaganda-oorlog’