in

Nieuwe Europese Commissie goedgekeurd door Europees Parlement

14629926025 6ff195286b Ursula von der Leyen

In Straatsburg is de nieuwe Europese Commissie van voorzitter Ursula von der Leyen goedgekeurd door het Europees Parlement. Ook werden het beleid en de prioriteiten van de Commissie toegelicht, die op 1 december officieel aantreedt.

Von der Leyen noemde bij haar presentatie de strijd tegen klimaatverandering een belangrijke uitdaging. Een zogenoemde Green Deal, die ervoor moet zorgen dat Europa in 2050 klimaatneutraal is, is dan ook hard nodig.

Volgens Von der Leyen is vicevoorzitter Frans Timmermans “de juiste persoon om dit voor elkaar te krijgen”.

De Duitse hoopt verder dat Europa meer tegenwicht kan bieden aan grootmachten als de Verenigde Staten, China en Rusland. Ze zei zich met haar “geopolitieke” commissie in te zetten voor een “betere mondiale orde die Europese burgers willen”.

Von der Leyen ging ook in op de onderwerpen migratie en asiel. “Europa zal altijd onderdak bieden aan mensen die internationale bescherming nodig hebben”, zei ze.

Waarbij ze aanmerkte dat het noodzakelijk is dat het asielsysteem wordt hervormd, op een solidaire manier en met sterke buitengrenzen.

Problemen bij vinden geschikte kandidaten

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5578135240 c2caf8f1eb kolencentrale

China doet niet mee met Europese CO2 hoax, bouwt 121 nieuwe kolencentrales

8399458359 c74a8398f2 politie

Amsterdam heft specialistische politieteams ‘tijdelijk’ op voor meer ‘blauw op straat’